Ter Steege koopt transformatielocatie in Nieuw Middelland Woerden van M7 Real Estate

Aankomende jaren mag Ter Steege beginnen met de ontwikkeling van Watermolenlaan 1 in Woerden. Deze locatie bevindt zich op het kantoor- en bedrijventerrein Middelland. Gemeente Woerden werkt hier aan “Nieuw Middelland”: het noordelijke deel wordt getransformeerd van kantoren- en bedrijven terrein naar een gemengd stedelijk gebied met in totaal ruimte voor meer dan 2.000 woningen.

De door Ter Steege aangekochte locatie bevindt zich in het gedeelte Centrale Campus. De campuszone wordt gevormd door het terrein van het St. Antonius ziekenhuis en de locaties aan de Zaagmolenlaan, de Watermolenlaan en de Houttuinlaan. Aan de Houttuinlaan wordt inmiddels gebouwd aan onder andere 265 duurzame appartementen.

Dit hele gebied verandert in een setting waarbij gebouwen in het groen komen te staan. De Watermolenlaan en Zaagmolenlaan worden autoluw ingericht en parkeren vindt buiten het zicht plaats. De Centrale Campus draait om parkachtige, aantrekkelijke ruimtes en een mix aan functies met voornamelijk wonen.

De komende jaren gaat Ter Steege Gebiedsontwikkeling aan de slag met een plan voor Watermolenlaan 1. Wat nu al vaststaat is dat de locatie plaats biedt aan een breed aanbod van woningen en doelgroepen. Er komen eengezinswoningen en appartementen in verschillende segmenten waaronder sociale huur, koop en middeldure huur. SVP Architectuur en Stedenbouw is gevraagd voor de invulling van het plan en ontwerp. Bij de aankoop van de locatie is Red-O development betrokken.