Machinefabriek P. van der Zee in Delft gegund aan Mahler vastgoed ontwikkeling in samenwerking met Ter Steege

Na vier generaties Van der Zee is de locatie van de voormalige Machine- en Gereedschappenfabriek aan de Neptunusweg 4-6 in Delft in nieuwe handen gekomen. Mahler Vastgoed Ontwikkeling voldeed aan de wensen van de erven en heeft samen met Ter Steege Vastgoed Delft de locatie gekocht.

Een begrip in Delft

Toen Machine- en Gereedschappenfabriek P. van der Zee in 1870 startte, begon men aan de Molslaan, midden in de Delfste binnenstad. Midden jaren ’60 verhuisde de fabriek naar de huidige locatie, die -tot eind 2017- de Röntgenweg heette en inmiddels in de Delftse spoorzone is opgenomen. In de fabriek werden o.a. de destijds bekende Seaco-tools gemaakt, een begrip voor mensen met twee rechterhanden. Terwijl de bovenverdieping achtereenvolgens in gebruik was bij de SMRA van de Ned. Herv. kerk, een laboratoriumschool en ROC Mondriaan.

Herontwikkeling naar woningbouw

Mahler en Ter Steege maken een plan om de historische fabriekslocatie te herontwikkelen naar woningbouw met een gedeelte bedrijfsmatig vastgoed. Geen onbekend werk, beide partijen hebben al verschillende commerciële en culturele locaties omgetoverd tot een passende woonomgeving. Altijd kreeg de historie van de locatie hierbij een belangrijke plek in de ontwikkeling.

Woningen voor jong en oud

In de eerste conceptvorming komt de geschiedenis van de Machine- en Gereedschappenfabriek nadrukkelijk terug. Daarnaast is er in het plan ruimte voor extra groen en woonkwaliteit. Dit resulteert in een ideale nieuwe buurt voor jonge gezinnen, doorstromers en senioren o.a. door levensloopbestendige woningen. Naar verwachting wordt er in 2023 begonnen met de realisatie.

Samenwerking

De samenwerking tussen Mahler en Ter Steege staat niet op zich, maar komt voort uit een voorgaande samenwerking. Ter Steege Bouw Vastgoed West zal de realisatie van de ontwikkeling op zich nemen.

Bij de verkoop van de locatie machinefabriek P. van der Zee waren Cushman & Wakefield Den Haag en Van der Stap Notarissen betrokken.