Ter Steege Gebiedsontwikkeling groeit door naar het westen

Sinds dit jaar breidde Ter Steege Gebiedsontwikkeling uit richting het westen van het land. Arjan de Groot startte in januari als Hoofd ontwikkeling en acquisitie bij Ter Steege Gebiedsontwikkeling. Vanuit zijn functie is hij verantwoordelijk voor het opbouwen van een ontwikkelportefeuille voor de Ter Steege Bouw Vastgoedbedrijven in het westen van ons land.

Ondertussen heeft Arjan er dus al bijna 10 maanden opzitten bij Ter Steege. Hoe zijn de afgelopen maanden verlopen? “Heel positief! Dynamisch, maar op een leuke manier. Ik ben echt nog aan het opbouwen. Dan is het gaaf dat er ook successen zijn. Het was aan de ene kant ontdekken, maar aan de andere kant ook gelijk al groeien.”

Op kracht komen

De functie van Arjan is heel divers. Er zijn drie aspecten waar nu de focus ligt: de toegevoegde waarde van Ter Steege uitdragen, nieuwe ontwikkellocaties acquireren en de verworven locaties en projecten uit ontwikkelen. “Ik houd mijn ogen open voor nieuwe kansen, dus ik doe regelmatig mee aan tenders, kom veel bij corporaties, gemeentes en eigenaren. Ook neem ik zelf het initiatief om te kijken of een locatie bij ons past. En de lopende projecten vragen natuurlijk ook aandacht, want wat je belooft aan de voorkant moet je waarmaken. Daarnaast ben ik druk bezig om als afdeling op kracht te komen om de acquisities en ontwikkelingen aan te kunnen.”

Sterker in de opgave

Een aantal opgaves pakt Ter Steege Gebiedsontwikkeling alleen op, maar Arjan zoekt ook regelmatig de samenwerking met andere partijen. “Samenwerken is leuk. Je leert van elkaar en als je elkaar goed aanvult, sta je sterker in de opgave. En dankzij samenwerkingen kun je je toegevoegde waarde laten zien en kom je eerder in aanraking met nieuwe kansen. Die toegevoegde waarde zit ook voor een groot deel in de cultuur van het bedrijf. Onderscheidend vind ik hoe we bij Ter Steege in de wedstrijd staan. Door de betrokkenheid die een familiebedrijf kenmerkt, merk je dat je snel kan schakelen. En dat gecombineerd met een voorliefde voor het werken aan plekken in de stad met een intrinsieke waarde maakt dat je een hele slagvaardige en complete partner bent.

Arjan heeft al een paar mooie projecten aan de ontwikkelportefeuille toegevoegd. Hij licht toe: “Ik ben trots op de Kamer van Koophandel locatie in Woerden. Een locatie die als vliegwiel gaat werken voor het gebied en ook nog eens in mijn eigen woonplaats. En we hebben met Ter Steege een stevige voet aan de grond gekregen in Alkmaar met een tweetal grote gebiedsontwikkelingen. In de Spoorzone Delft hebben we in een samenwerking een locatie aangekocht, een voormalige machinefabriek. Op den duur wordt de fabriek gesloopt, maar we willen wel veel industriële elementen terug laten komen. De kantoorverdieping is omgebouwd tot tijdelijk kantoor voor mij en mijn team, tot we volgend jaar verhuizen naar het nieuwe kantoor van Ter Steege Bouw Vastgoed West in Delft. Eigenlijk een stukje placemaking dus. Erg tof om in en aan je eigen locatie te werken.”

Bouwen van een team

Doordat Ter Steege Gebiedsontwikkeling zo snel voet aan de grond krijgt, is Arjan op zoek naar uitbreiding van zijn team. “Het is gaaf dat we in zo’n korte tijd zo veel voor elkaar hebben gekregen. Daar krijg ik energie van. Ik ben al veel eerder bezig met het bouwen van een team dan dat ik van tevoren had gedacht, maar dat geeft wel een goed gevoel,” vertelt Arjan.

Er ligt dus een mooie taak te wachten. “Er liggen uitdagingen in de uitontwikkeling van locaties en projecten die we al hebben verworven, maar er ligt ook nog een hele uitdaging in de verdere groei. Dat doen we op basis van tenders en op uitnodiging van grondeigenaren. Dat zijn hele dynamische trajecten. Ik zoek dus iemand die helpt te bouwen aan het verder laten groeien van Ter Steege. Iemand die aanvullend is in zowel de projectontwikkeling als het onderzoeken van nieuwe kansen, dus meer de conceptontwikkeling. Ik denk dat het een mooie functie is. Je groeit mee in het bedrijf en er worden echt stappen gezet. We staan eigenlijk nog maar aan het begin van dit bedrijf,” zegt Arjan.

Naar de vacature

Ondernemerschap aan de basis

Maar wat maakt werken bij Ter Steege nou leuk? “Wat mij ontzettend aanspreekt is ondernemerschap aan de basis. Je krijgt in dit familiebedrijf de kans om mooie, relevante opgaves aan te pakken en dat doen we waar nodig met een gezonde dosis lef. De lijnen zijn kort, er wordt snel geschakeld en ik voelde me direct onderdeel van het bedrijf. Ik ben een ontwikkelaar met een maatschappelijk profiel en dat sluit goed aan bij Ter Steege. Het gaat hier om meer dan alleen geld verdienen. Het gaat er om wat je achterlaat, mooie plekken maken dus.”

Er zijn nog veel mooie ontwikkelingen en Arjan heeft ambitieuze toekomstplannen: “Het beste voorbeeld is er al. Als je ziet hoe Ter Steege nu opereert in het Oosten van het land heb je een hele stabiele organisatie. Een bewezen naam die wordt gezocht en gevonden als betrouwbare en betrokken partner in gebiedsontwikkelingen. En dat is wat ik ook graag wil bereiken in West Nederland.” sluit Arjan zijn verhaal af.

Meebouwen aan Ter Steege Gebiedsontwikkeling? Arjan is op zoek naar versterking. Je vindt de vacature hier!

Naar de vacature