Ter Steege Advies & Innovatie wil resultaatbewust vernieuwen

Nog nooit had de bouwwereld te maken met zulke stevige opgaven en revolutionaire innovaties als tegenwoordig. Het nieuwe bedrijf Ter Steege Advies & Innovatie wil gemeenten en woningcorporaties, ontwikkelaars en bouwbedrijven helpen om hier doelbewust hun weg in te kiezen.    

Met vijf bedrijven in Nederland is Ter Steege Bouw Vastgoed een vooraanstaande bouwer en ontwikkelaar. Toch springt Ter Steege Advies & Innovatie niet achterop de bagagedrager: het bedrijf opereert volledig zelfstandig en onafhankelijk. “We bundelen en delen niet alleen de kennis en ervaringsinzichten die binnen Ter Steege Bouw Vastgoed aanwezig zijn. Dat doen we ook met nieuwe kennis vanuit de verschillende organisaties en innovatieprogramma’s waarbij we zijn aangesloten. Kennis verwerven is één ding, kennis vernieuwen en vergroten een tweede.”

Johan Riezebos was ruim 16 jaar directeur bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen en geeft nu enthousiast leiding aan Ter Steege Advies & Innovatie. De onderneming concentreert zich op drie actuele dossiers: 1. Energietransitie  2. Circulair bouwen  3. Duurzame innovatie.

We willen niet zomaar kennis delen: we willen eye-openers verspreiden.

“We moeten ervoor waken dat de dynamiek van deze tijd niet met ons op de loop gaat. Onder invloed van het klimaatakkoord, de voortsprintende technologie, het woningtekort en tegelijkertijd de sterke bevolkingsgroei tuimelen de innovaties en slimme oplossingen over ons heen. De bouwwereld is zo druk dat ze nauwelijks tijd heeft om nieuwe vindingen kritisch tegen het licht te houden. De sector moet ervoor waken dat ze niet klakkeloos achter elke mening en trend aanholt. Innovaties moeten praktisch zijn. Uitvoerbaar. Waarde toevoegen. Sneller bouwen, beter bouwen, kosten verlagen, betere energieprestaties, duurzaamheid verhogen. Daar gaat het onder de streep om. Niet om de publicitaire waarde van de innovatie voor je onderneming.”

Uiteraard maakt Ter Steege Advies & Innovatie dankbaar gebruik van de praktische ervaringen en inzichten binnen Ter Steege Bouw Vastgoed. ”Dat is onze kracht. We zijn geen papieren tijgers maar weten waar we het over hebben. Ook als het gaat om landelijke of regionale pilots op het gebied van energietransitie, circulair bouwen of duurzame innovatie. Bij dit soort voortrekkers is Ter Steege regelmatig betrokken.”

Ter Steege Advies & Innovatie is gevestigd in het OAK Building op het Fizzion Park aan de Oude Apeldoornseweg 41 in Apeldoorn. Telefoon: 06-53819623