Ter Steege wint ontwikkelselectie in Hardenberg

De Gemeente Hardenberg heeft Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg geselecteerd voor de ontwikkeling van het gebied Slotgraven. Het plan omvat 47 woningen en kent verschillende woningtypen. De Gemeente en Ter Steege ondertekenden vandaag een ontwikkelovereenkomst.

Het gebied ‘Slotgraven’ ligt in de hoek van de Witte de Withstraat en de Bruchterweg in Hardenberg. Op deze plek stonden voorheen het voormalige gemeentehuis, de bibliotheek en basisschool De Kern. Vanuit de plannen voor het centrum van Hardenberg, heeft de Gemeente op deze locatie woningbouw gepland. Op basis van een ontwikkelselectie is ontwikkelaar Ter Steege, die samen met stedenbouwer SAB uit Arnhem werkte aan de planvorming, geselecteerd om het gebied verder in te vullen.

In de beoordelingsresultaten is te lezen dat de Gemeente Hardenberg veel waardering heeft voor het ruimtelijk ontwerpplan. “De wijze van invulling is zeer innoverend”. Dit heeft met name te maken met de originele parkeeroplossing. Naast appartementen, twee-onder-een-kapwoningen, en rijwoningen kent het plan 20 stadse woningtypes die aan een leefdek gelegen zijn. Onder het leefdek is ruimte voor parkeren waar de auto te gast is en zoveel mogelijk uit het zicht onttrokken wordt.

Ter Steege kiest er voor om flink te investeren in energie en duurzaamheid. Niet alleen worden de woningen energieneutraal (gasloos) opgeleverd, ook bij de inrichting van de openbare ruimte krijgt duurzaamheid nadrukkelijk een plek.

Tijdens het Woonevent Hardenberg op 5 oktober tussen 16:00 en 20:00uur zal Ter Steege aanwezig zijn. Naast andere nieuwe ontwikkelingen in Hardenberg en omgeving zal ook meer informatie beschikbaar zijn over Slotgraven.

Op de foto de heer D. Prinsse, wethouder Gemeente Hardenberg (links) en de heer P.Vollenbroek, directeur Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg.