Overeenkomst Gemeente Deventer over Larenstein

Opnieuw zijn er handtekeningen op een overeenkomst tussen de gemeente Deventer en Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn gezet. De gemeente is akkoord met de plannen die Ter Steege voor de oude koloniale landbouwschool ‘Larenstein’ in Deventer heeft.

Nieuwlarenstein

In de oude monumentale school worden 23 appartementen gerealiseerd en in de laagbouw, welke aan de school vast zit aan de Ceintuurbaan zijde, komen 9 grondgebonden woningen. In de tuin naast het karakteristieke pand komen een aantal nieuwbouw stadswoningen en herenhuizen, net als een kleinschalig appartementencomplex. De bestaande rijksmonumentale gebouwen blijven dus behouden. De nieuwbouw wordt dusdanig gesitueerd dat er samen met de bestaande bouw een carré vorm van woningen ontstaat met een grote gemeenschappelijke binnentuin. Het project wordt in de markt gezet onder de naam ‘Nieuwlarenstein’. Een groot deel van de woningen wordt verkocht maar er worden ook een flink aantal woningen te huur aangeboden.

Verkoop

Voor deze ontwikkeling moet het bestemmingsplan nog worden aangepast. De procedure hiervoor start voor de zomer. De buurtbewoners worden binnenkort als eerste geïnformeerd over de plannen van ‘Nieuwlarenstein’. De verkoop van de eerste fase start naar verwachting dit najaar.