Jij kunt het! Stage lopen bij Ter Steege: Jolien Jansen

Stagiaire Jolien vertelt over haar stage bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg! 

Hoi! Wie ben je en wat doe je bij Ter Steege?

Ik ben Jolien Jansen, 22 jaar en ik woon in Dedemsvaart. Ik studeer Vastgoed en Makelaardij op het Saxion in Enschede. Ik zit nu in mijn derde jaar. Dat betekent stage lopen! Zo ben ik bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg terecht gekomen voor mijn stage.

Kende je Ter Steege al?

Ja, in het eerste jaar hadden we een gastcollege op het Indië terrein van Ter Steege. We mochten daar de woningen en het industrieel erfgoed bekijken. Ter Steege nam daar echt de tijd voor. Toen ik een stage zocht, heb ik daarom eerst bij Ter Steege gesolliciteerd. En dat is gelukt, ik werd aangenomen!

Leuk! Wat doe je allemaal bij Ter Steege? Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik loop stage op de afdeling projectontwikkeling, maar ondersteun bij heel veel dingen. Ik zoek informatie op over mogelijke ontwikkelingen, ik mag mee naar vergaderingen met gemeentes en architecten en ik maak ook stukken klaar voor de oplevering van woningen en appartementen.

Wat ik ook doe, ik heb echt het gevoel dat ik onderdeel uit maak van Ter Steege en niet ‘zomaar’ een stagiair ben. Ik kreeg gelijk veel vertrouwen. Ik mocht bijvoorbeeld in de eerste weken mee naar een verkoopavond van Slotgraven en heb toen ook twee bouwborden ontworpen en opgehangen bij de Maten in Gramsbergen.

Dus je hebt echt eigen verantwoordelijkheden?

Ja, als ze me iets vragen, dan verwachten ze dat ik dat tot een goed einde breng. Dat is leuk, maar ook uitdagend. Daar zet ik me graag voor in! Ik krijg ook de kans om dingen zelfstandig op te pakken. Bij een aantal projecten verzorg ik nu bijvoorbeeld de sociale media. Als ik vragen heb, kan ik gelukkig altijd bij collega’s terecht!

Fijn! Wie is je begeleider?

Vastgoedontwikkelaar Bastiaan is mijn begeleider. Hij is betrokken bij studenten die afstuderen van de opleiding Bouwkunde op Saxion. Hij weet daardoor goed wat school van mij verwacht. Daardoor kan hij zich in mij inleven en weet hij hoe hij mij op weg kan helpen. Heel fijn!

Hoe vind je het verder bij Ter Steege? Hoe is de sfeer?

Super! Op mijn eerste dag kreeg ik een rondleiding door het bedrijf en heb ik mijzelf voorgesteld. Alle collega’s vroegen wat ik studeerde en wat ik binnen Ter Steege ging doen. De stage zelf is erg leerzaam. Ik krijg namelijk het hele bouwproces mee. Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg houdt zich bezig met de ontwikkeling en de realisatie van projecten zoals Slotgraven, De Maten en Wonen in Tersluis in Groningen.

Ik vind het fijn dat je hier het gevoel hebt dat je het echt samen doet. Je doet de werkzaamheden letterlijk en figuurlijk met elkaar. Van bouw tot de directie, iedereen is hier belangrijk!

Leuk om te horen! Wat wil je gaan doen als je klaar bent met je opleiding?

Daar ben ik nog niet helemaal achter. Toen ik begon met de opleiding had ik interesse in de makelaarswereld. Nu ik hier stage loop, merk ik dat ik de projectontwikkeling ook interessant vind. Ik denk dat dat beter bij mij past!