Het duurzame gebouw De Slotwachter

In de nieuwe wijk Slotgraven in Hardenberg bouwt Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg De Slotwachter. Dit appartementengebouw vind je naast het gemeentehuis, vlakbij het centrum en met de rivier de Vecht om de hoek.

De Slotwachter is het eerste gasloze appartementengebouw van Hardenberg. In totaal zijn er 19 appartementen in het zes laagse gebouw: twee penthouses, een appartement op de begane grond en zestien appartementen op de tussenverdiepingen

BENG

De bouw van De Slotwachter komt voort uit een prijsvraag van de Gemeente Hardenberg. Een belangrijk speerpunt tijdens de prijsvraag was het thema Duurzaamheid.  Johan Kleinjan, hoofd calculatie bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg vertelt: “Ons plan is gericht op BENG. Tijdens het ontwerp hebben we aantal elementen nog verder verduurzaamd, waardoor we nu op een aantal vlakken beter scoren dan wat het bouwbesluit eist.”

Beter dan de norm

Het gebouw heeft een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,26, dus een stuk lager en beter dan de vereiste 0,4. “We hebben gezorgd voor een hogere luchtdichtheid en kierdichting en we maken gebruik van balansventilatie met warmte terugwinning. Ook de isolatiewaarden van de gevels, de vloeren en het dak zijn beter dan wat het bouwbesluit vraagt. Verder worden er kunststof kozijnen toegepast met HR triple glas en alle appartementen hebben hun eigen lucht-water warmtepomp. Energie wekken we op door de 80 PV panelen op het dak.”

Over een aantal maanden is De Slotwachter klaar en ontvangen de kopers de sleutels van hun nieuwe appartement. Er zijn nog een twee appartementen en een penthouse beschikbaar. Meer weten over dit duurzame project? Neem contact op met Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg.