Gasloos bouwen wordt de standaard

Je kan er niet om heen. Aardgas zal verdwijnen uit de Nederlandse huishoudens. Steeds vaker worden we als bouw- vastgoedbedrijf uitgedaagd om woningen te ontwikkelen en te bouwen die geen gasaansluiting meer nodig hebben. Je zou verwachten dat we alleen uitgedaagd zouden worden door de overheid, maar niets is minder waar. Onze kopersbegeleidsters krijgen steeds vaker de vraag vanuit de consument wat de mogelijkheden zijn om gasloos te bouwen. De consument heeft steeds meer behoefte om op een duurzame wijze een huishouden te runnen. Maarja, hoe pak je dat aan? Is het überhaupt mogelijk om een bestaand ontwerp welke uitgaat van een traditionele CV ketel om te zetten naar een gasloos systeem? En zo ja, waar loop je tegen aan en waar moet je rekening mee houden?

Reden genoeg om Loohuis Advies uit te nodigen voor een uitgebreide presentatie over gasloos bouwen. De interesse naar deze presentatie binnen Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg was dusdanig groot, dat bijna alle collega’s aanwezig waren.

In twee uur tijd zijn we flink bijgepraat en hebben we veel do’s en don’ts mogen noteren.

Binnen Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg hebben we in de afgelopen tijd de eerste gasloze projecten opgeleverd. Daarnaast houden we in de voorbereiding steeds vaker rekening met gasloze concepten.

Een ding is zeker: Gasloos bouwen wordt de standaard!