Eerste steenlegging 35 appartementen Oosteinde Hardenberg


Van links naar rechts: Peter Vollenbroek, Tamara Tikken en Douwe Prinsse.

In het bijzijn van de toekomstige bewoners, de Gemeente Hardenberg, en onze opdrachtgever Beter Wonen Vechtdal werd de eerste steen gelegd aan het Oosteinde. Het symbolische begin van de 35 huurappartementen in hartje Hardenberg werd daarmee gevierd.

De eerste steen is gelegd door de jongste toekomstig huurder van het appartementencomplex, Tamara Tikken. Tamara deed dit samen met wethouder Douwe Prinsse en Peter Vollenbroek, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg.

Ter Steege kocht deze locatie 3 jaar geleden aan. Samen met de Gemeente Hardenberg werd het vervallen en vervuilde terrein klaar gemaakt voor de bouw van appartementen. Er werd gesloopt, gesaneerd, en tijdens de bestemmingsplanprocedure werd in samenwerking met de Provincie Overijssel een tijdelijk park aangelegd. Dedem Architectuur uit Dedemsvaart is verantwoordelijk voor het prachtige ontwerp.

Beter Wonen Vechtdal besloot vorig jaar om het complex in zijn geheel te kopen en de 35 appartementen gereed te maken voor de huur. 180 woningzoekenden waren geïnteresseerdDe toekomstige bewoners kunnen begin 2019 hun appartement in gebruik nemen.

Na de officiële handeling werd er nog gezellig nagepraat met een borrel en een bitterbal in het tegenoverliggende café Den Herdenbergher.