Duurzaam bouwen

Duurzaam en steeds duurzamer bouwen is voor Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn erg belangrijk. Duurzame kenmerken zijn belangrijk voor de keuzes die gemaakt worden bij het bestellen van onze bouwmaterialen.

Eén van onze leveranciers, Raab Karcher, heeft het Greenworks label ontwikkeld. Bij de samenstelling van het assortiment Greenworks producten is zorgvuldig gekeken naar de duurzame kenmerken van een product, de koers die de overheid vaart op het gebied van duurzaamheid en naar de milieuprestaties van het product afgeleid van de levenscyclus analyse. Van het onttrekken van grondstoffen aan de natuur tot en met de herbruikbaarheid en/of verwerking van afval na de sloop van een gebouw. Volgens Raab Karcher heeft een duurzaam bedrijf een positieve invloed op de rest van de wereld en de toekomst hiervan. Zowel op het gebied van milieu, mens als maatschappij. Die mening wordt gedeeld door Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn.

In 2016 hebben wij bij Raab Karcher duurzaam ingekocht. Ruim 62% van onze omzet bij deze leverancier blijkt van het duurzame Greenworks label te zijn! Voor 2017 zal dit percentage nog hoger komen te liggen.