Woonservice en Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg gaan bouwen: 23 nieuwe woningen in de Acacialaan in Beilen

“Thuis in een fijne buurt en in een energiezuinig huis”

Op 8 februari ondertekenden Bothilde Buma, directeur-bestuurder van Woonservice en Peter Vollenbroek, directeur Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg de overeenkomst voor de bouw van 23 woningen in de Acacialaan in Beilen. De verwachte start bouw is rond maart.

Samen bouwen aan een fijne buurt

In de Acacialaan hebben verouderde woningen plaatsgemaakt voor de nieuwbouw van 11 eengezinswoningen, acht levensloopbestendige woningen en vier woningen voor eenpersoonshuishoudens. Bothilde Buma: “Gezien de grote nieuwbouwopgave die wij hebben zijn wij blij dat we met Ter Steege Bouw Vastgoed een nieuwe samenwerkingspartner hebben gevonden. En dat we hierdoor op korte termijn kunnen starten in de Acacialaan. Zes bewoners komen op dezelfde plek terug. Zij kunnen niet wachten. Daarnaast is er in Beilen veel behoefte aan nieuwe sociale huurwoningen. Met de bouw van deze verschillende type woningen kunnen we veel mensen blij maken.”

De verwachte start bouw is rond maart. Peter Vollenbroek: “Binnenkort starten we met het klaarmaken van de bouwlocatie. Wanneer de bouwaansluiting klaar is, kan de bouw beginnen. De totale bouwtijd zal ongeveer een jaar zijn. We hopen, als alles goed gaat, de nieuwe woningen in de eerste helft van 2025 op te kunnen leveren.”

Een energiezuinig huis

De 11 eengezinswoningen bestaan uit een begane grond, eerste verdieping en zolder. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer te vinden. De zolder is te bereiken via een vaste trap. In de levensloopbestendige woningen is alles gelijkvloers: woonkamer, slaapkamer en badkamer. En er is een verdieping die naar wens ingedeeld kan worden. De eenpersoonswoningen bestaan uit een begane grond en een verdieping met één slaapkamer en een badkamer. Alle woningen zijn gasloos, energiezuinig en voorzien van zonnepanelen. De woningen worden verwarmd met een warmtepomp.

Meer weten en op de hoogte blijven van dit project?

Naar de projectpagina