Werkgeluk: Erwin krijgt het vertrouwen

De verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen om je werk goed te doen. Dat is een van de randvoorwaarden van werkgeluk. En een randvoorwaarde die naadloos aansluit bij de functie van Erwin Tijhof. Hij vertelt graag meer over zijn werkgeluk.

Erwin begon in september 2008 bij Ter Steege Gebiedsontwikkeling. Hij werkt voornamelijk in de regio Oost-Nederland: Twente, Drenthe, Salland, Achterhoek. Hij houdt zich bezig met aankopen van locaties, tijdelijk invulling geven aan deze locaties, werken naar een stedenbouwkundigplan en uiteindelijk samen met één van de Ter Steege werkmaatschappijen een bouwplan ontwikkelen. “Zodra de bouw begint, ben ik klaar met het project,” vertelt Erwin.

Geduld en dynamiek

Voor de eerste schop in de grond gaat, is Erwin soms al 10 jaar bezig met een project. “Werken bij Ter Steege Gebiedsontwikkeling staat gelijk aan het hebben van veel geduld, veel dynamiek, serieuze financiële getallen en veel verschillende contacten. Die contacten bevinden zich vooral buiten het bouwhek. We gaan in gesprek met omwonenden, andere betrokkenen en de gemeente. Dit betekent ook afwisselende dagen: afspraken op kantoor in Rijssen of bij één van de werkmaatschappijen, bij gemeente en partners. Ons doel is om alle, soms ook tegenstrijdige, belangen bijeen te brengen, zodat het project blijvend toegevoegde waarde heeft voor een stad of dorp.”

Mooiste vak

En dat is ook waar Erwins werkgeluk ligt: “Voor mij is dit het mooiste vak. Ik bedenk iets wat lang blijft bestaan, wat mij overleeft. Wie kan nou zeggen dat je over je zelfbedachte wegen kunt rijden? Als uiteindelijk een project slaagt, is dat heel gaaf. En het is geweldig als mensen die eerst weerstand boden, uiteindelijk blij zijn met het eindresultaat.”

Ruimte en vertrouwen

Erwin is in het gebiedsontwikkelingstraject grotendeels zelfstandig verantwoordelijk voor de projecten. Hij is het ‘gezicht’ in van het project en voert de onderhandelingen binnen gestelde kaders. “Een project is echt mijn project, dat betekent dat ik veel verantwoordelijkheid heb, maar ook dat ik aangesproken kan worden op hetgeen er gebeurt. Natuurlijk heb ik door de jaren heen steeds meer verantwoordelijkheid gekregen. Het is heel mooi dat die ruimte en het vertrouwen gegeven wordt. Ik geloof dat als mensen het vertrouwen krijgen te mogen groeien en hun talenten volop benutten, het bedrijf daardoor ook sneller kan groeien.”

Leren van fouten

“Ik krijg ook voldoende ruimte om fouten te maken en juist daarvan te leren. Beter sorry zeggen, dan zakelijk een mooie kans te laten liggen. En met deze werkwijze vliegt 15 jaar voorbij,” vertelt Erwin.

Als Erwin af moet sluiten met een tip, zegt hij: “Neem de ruimte die je gegeven wordt. Je krijgt het vertrouwen, pak het ook!”