Werkgeluk: een nieuwe functie voor Amanda

Wat is werkgeluk voor jou? En wat kun je doen om je werkgeluk te vergroten? Dat kan op heel veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan meer verantwoordelijkheid krijgen, werken aan een goede band met je collega’s of de mogelijkheid om door te groeien naar een nieuwe functie. En dat laatste is precies wat Amanda deed. Zij kreeg de kans om een nieuwe functie te proberen binnen Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg. En dat pakte goed uit. Amanda vertelt je graag meer.

 

Amanda van der Meijden startte in 2019 bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg als receptioniste/telefoniste. Ze vertelt: “Voor mijn baan bij Ter Steege werkte ik bij een vakantiepark op de receptie. Samen met mijn collega’s was ik het centrale punt voor de gasten en zorgden wij voor een fijne vakantie. Een hectische baan, want we handelden alles zo veel mogelijk zelf af en deden de overige taken tussendoor. Dat was bij Ter Steege anders: er was veel meer rust. Dat vond ik erg fijn.” 

 

Kans

Maar na een tijdje gaat het toch weer kriebelen bij Amanda. “Ik mistte het contact met de mensen. Dus toen ik na mijn zwangerschapsverlof terugkwam en er een vacature open stond op de kopersbegeleiding, dacht ik: dit is mijn kans. Ik ben toen het gesprek aangegaan met Bastiaan Piksen, toen nog hoofd vastgoed, ondertussen adjunct-directeur.”

Bastiaan pakte het vervolgens op met de directie van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg. “Samen maakten we een afspraak: ik kreeg een jaar de tijd om te ontdekken of deze functie bij mij past en als het niet beviel, kon ik weer terug naar de receptie.”

 

Kennis

Amanda maakte in mei de overstap naar kopersbegeleiding en startte vervolgens in september met een opleiding. “Ik wist dat als ik deze functie wilde doen, ik meer bouwtechnische kennis nodig had. De opleiding was daarom onvermijdelijk. Een uitdaging, maar wel een hele leuke.”

Ondertussen zit het eerste jaar er al ruim op. Amanda’s nieuwe functie bevalt van beide kanten goed. “De directie is positief over mijn ontwikkeling en ik zit ook helemaal op mijn plek. Ik heb veel contact met de kopers en huurders, spreek regelmatig collega’s van andere afdelingen en heb volle werkdagen met veel taken. Super leuk!”

 

Huurdersconsulent

Daarnaast werkt Amanda ook in een aantal renovatieprojecten mee als huurdersconsulent. “Dit is wel wat anders dan kopersbegeleiding, maar ook een leuke functie. In beide functies ben ik de contactpersoon tussen de bouw en de bewoners en neem ik ze mee in het hele traject: van voortraject, tot bouwtraject, tot eindresultaat.”

 

Meer weten over werken bij Ter Steege?

Neem een kijkje op onze werkenbij website!

Naar de website