Werken bij Ter Steege – Annet Gosselink – planvoorbereider

“Ik wil blijven leren en mezelf daarmee uitdagen”

Annet Gosselink is planvoorbereider bij Ter Steege Bouw Vastgoed in Apeldoorn. Ook is ze moeder van twee jongens en probeert ze daarnaast genoeg tijd te maken om te sporten.

Annet begon op de hts en kon bij haar laatste stagebedrijf direct aan de slag. “Ik werd vrij snel naar buiten gestuurd om ervaring op te doen binnen alle facetten van de werkvoorbereiding. Daardoor heb ik enorm veel geleerd. Maar vanwege mijn interesse in het kostenplaatje achter het ontwerp, heb ik me verder ontwikkeld als calculator.”

Gemoedelijke sfeer

Vijf jaar geleden kwam de vacature planvoorbereider bij Ter Steege op haar pad. “Ik had er direct zin in en de overstap is een goede keuze gebleken. Deze functie biedt me de perfecte combinatie van diverse taken. Tijdens het voortraject stap ik al in, om het plan samen met collega’s uit te werken tot een maakbaar gebouw, inclusief kloppend kostenplaatje.” Ze verwijst naar de gemoedelijke en fijne werksfeer. “We hebben allemaal een eigen kantoor, maar met de deuren open. Daardoor kunnen we altijd bij elkaar terecht voor een praatje of advies. Dat geldt voor directe collega’s, maar ook voor de directie.”

Blijven leren

Annet is dan ook niet van plan om de komende tijd van route te veranderen. “Ik kom uit de utiliteitsbouw en werk nu vijf jaar binnen de woningbouw. Er valt nog zoveel te leren, ook van collega’s! Mijn doel is simpelweg, dat het een uitdaging blijft.”

De bouw lijkt nog vaak een mannenwereld, maar dat voelt niet zo, aldus Annet. “Ik zie mezelf niet als ‘die vrouw tussen alle mannen’, maar zit gewoon enorm op mijn plek bij Ter Steege. Het is wel fijn dat ik een paar vrouwelijke collega’s heb die ook een technische achtergrond hebben, maar ik denk dat het vooral belangrijk is dat je praktisch en zakelijk bent in mijn functie.”

Genieten

Naast haar werk en gezin blijft er niet al te veel tijd over. “Ik maak bewust tijd om te sporten, om tot rust te komen. Dat heb ik echt nodig. Verder probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de mooie momenten met mijn gezin. Bijvoorbeeld door samen taarten te bakken; je moet vooral tijd blijven maken voor leuke dingen samen.”