Verbouwing Jacobus Fruytier scholengemeenschap afgerond

De Jacobus Fruytier scholengemeenschap heeft afgelopen periode verschillende locaties intern vernieuwd. De scholengemeenschap zet in op een duurzame en moderne leeromgeving die past bij de huidige onderwijsontwikkelingen. Belangrijk uitgangspunt is het realiseren van een gezonde en energiezuinige school, waar leerlingen en docenten optimaal kunnen werken en studeren.  

Eind 2021 verkreeg Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen de opdracht voor de verbouwing van de locatie in Apeldoorn via een aanbesteding. Samen met de scholengemeenschap is het project in een bouwteam verder uitgewerkt. Door de prettige samenwerking en het goede verloop is er door de opdrachtgever gekozen om hier aansluitend een vervolg aan te geven. Ter Steege kreeg opdracht om de verbouwing van fase 2 in Apeldoorn en de verbouwing van de vestiging in Uddel in bouwteam uit te voeren.  

Tijdens deze projecten verrichtten we werkzaamheden op de volgende onderdelen: groot onderhoud, onderwijsvernieuwing, frisse lucht in de school en verduurzaming. Denk hierbij aan het aanbrengen van duurzame energiebronnen, zoals warmtepompen.  

Ook zijn de scholen esthetisch flink opgeknapt. De indelingen, kozijnen, plafonds, vloerbedekking, verlichting en het schilderwerk werden allemaal vernieuwd. Met de nieuwe ruimtes is flexibel onderwijs mogelijk en door alle vernieuwingen is er veel openheid en licht. 

Tijdens de werkzaamheden werd er gewoon lesgegeven. Een mooie uitdaging. Zo moesten we voorkomen dat leerlingen en personeel op de bouwplaats zouden komen, werkten wij in faseringen en konden we bijvoorbeeld niet gaan boren tijdens examens. Veiligheid van alle betrokkenen speelde bij dit project een erg belangrijke rol. 

Bij zowel de Fruytierschool in Apeldoorn als de vestiging in Uddel zijn in de zomervakantie de laatste werkzaamheden verricht. Leerkrachten en leerlingen startten begin deze maand dus in een volledig vernieuwde school.