Tops trainees Rob en Chris klaar voor volgende stap binnen Ter Steege

Een mooi moment: Rob Vrielink en Chris Pouwels sloten beide hun TOPS Traineeship goed af afgelopen vrijdag 15 juli. Ze gaan aan de slag bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg als werkvoorbereider en vastgoedontwikkelaar. 

Ontdekken

Rob en Chris startten beide in 2021 aan hun TOPS Traineeship. Het traineeship helpt net afgestudeerde Bouw- en Vastgoedstudenten te ontdekken welke functie het beste bij hun past. In twee jaar tijd gaan de trainees aan de slag bij drie verschillende Ter Steege bedrijven in verschillende functies. Ze leren zo niet alleen Ter Steege kennen, maar ook hun eigen wensen en mogelijkheden voor hun carrière.  

 Voorbij gevlogen

Na twee jaar rondden Rob en Chris hun traject af. In augustus 2021 begon Rob bij Ter Steege Gebiedsontwikkeling, ging daarna aan de slag bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn als werkvoorbereider en ontwikkelaar en sloot af bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg en Rijssen als werkvoorbereider en in de renovatie. Rob kijkt positief terug op zijn Traineeship: “De afgelopen twee jaar zijn voorbij gevlogen met veel gave projecten waar ik aan heb mogen werken!”  

Chris begon ook in augustus 2021 en startte zijn traject bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg op de afdeling Vastgoedontwikkeling. Vervolgens deed hij ervaring op in de renovatie bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen en werkte hij mee aan verschillende projecten bij Ter Steege Gebiedsontwikkeling. Hij sloot zijn traineeship af in Hardenberg op de afdeling Calculatie. 

Ook voor Chris was zijn traineeship succesvol. Hij vertelt: “Ik kijk erg positief terug op het traineeship. Ik heb met heel veel plezier gewerkt op de verschillende afdelingen, ontzettend veel geleerd en mooie ervaringen opgedaan.” 

Ontwikkeling

Een belangrijk onderdeel van het traineeship is werken aan je ontwikkeling op professioneel en op persoonlijk vlak. Beide trainees volgden daarom verschillende trainingen en cursussen: van VCA tot een schrijftraining en van timemanagement tot verdieping in het werkveld. Het volgen van een opleiding heeft voor beide trainees toegevoegde waarde. “Ik heb mijn vakkennis kunnen verbreden met het volgen van cursussen. En op persoonlijk vlak heb ik me kunnen ontwikkelen met het volgen van trainingen,” vertelt Chris. Rob vult aan: “Ik heb bijvoorbeeld de opleiding Vastgoedkunde gevolgd. Dit heeft mij enorm geholpen tijdens mijn periode bij Ter Steege Gebiedsontwikkeling. En de ‘kortere’ cursussen zijn heel nuttig voor mijn persoonlijke ontwikkeling en in mijn dagelijkse werk.” 

Goede basis

Ondertussen zijn Rob en Chris begonnen aan hun nieuwe functies. Rob werkt als werkvoorbereider in Hardenberg en Chris als vastgoedontwikkelaar bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg. “Het traineeship heeft mij een goede basis gegeven om mijzelf verder te ontwikkelen in mijn functie. Het heeft me daarnaast een breed perspectief gegeven van het hele bouw- en vastgoedproces, waardoor ik goed kan inspelen op alle gebeurtenissen die voor of na mijn werkzaamheden gebeuren,” antwoord Rob op de vraag wat het traineeship hem heeft gebracht. Chris sluit zich daar volledig voor aan: “En door alle cursussen die ik heb gevolgd, heb ik veel geleerd over mijn huidig vakgebied. Daar heb ik weer profijt van in mijn dagelijks werk.” 

Ervaring opdoen

En de toekomst? Die zien ze positief in. “Ik wil me voor nu focussen op de werkvoorbereiding en werken aan verschillende projecten. Vooral ervaring opdoen dus,” zegt Rob. Chris: “Dat geldt voor mij ook. Aan de slag met de ontwikkeling van mooie projecten.” 

Aanrader

“Als ik terugkijk naar de afgelopen twee jaar, kan ik het traject iedereen aanraden,” vertelt Chris, “Je leert het bedrijf goed kennen, doet veel waardevolle ervaring op en ontdekt wat het beste bij jou past.” Ook Rob raadt het traject aan: “In een vogelvlucht maak je alles mee en kun je je goed oriënteren op alle vakgebieden en bedrijven binnen de organisatie.” 

Wil je meer weten over het TOPS Traineeship? Kijk dan eens op: www.werkenbijtersteege.nl/tops-academie/.