Toekomstbestendige wijk Nieuw Oudorp

Circa 2000 huur- en koopwoningen, 10.000 m2 bedrijfs- en werkruimte

Nieuw-Oudorp is ingesteld op het veranderende klimaat en toekomstbestendigheid. Voetgangers en fietsers hebben prioriteit en je ziet er weinig auto’s. Culturele broedplaatsen, sport, horeca aan het water en alle nodige voorzieningen zijn hier aanwezig. Een unieke locatie die transformeert van industrieterrein naar stoere plek waar je alles kan vinden en je altijd iets te doen hebt. Hier is, naast fijn wonen, ruimte voor bedrijven, ondernemers, winkels, horeca en nog veel meer. Binnen 6 fietsminuten ben je in hartje Alkmaar en binnen 5 fietsminuten op het Oudorperplein en bij Winkelcentrum Oudorp.


De Staalmeester

Aan de zuidwestzijde van de Oude Schermerweg op de voormalige Derco-locatie komt ons project De Staalmeester. 300 woningen en werkruimtes in een bijzondere combinatie van tuinen en stoere stenige bouwblokken. De Staalmeester is een voorbeeld van inclusief bouwen, waarbij de woningen bedoeld zijn voor een heel diverse doelgroep. Meer informatie over dit nieuwbouwproject vind je hier.

Vanaf nu staan de nieuwbouwprojecten in Nieuw Oudorp overzichtelijk bij elkaar op de nieuwe website www.nieuwoudorp.nl. Alle informatie over wonen en werken en de activiteiten die in het gebied plaatsvinden vind je hier.