Ter Steege Ballonfestival Hardenberg 2023

Nog een paar weken en dan vult op donderdag 22 juni, vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni 2023  de lucht boven Hardenberg zich weer met tientallen luchtballonnen. Niet alleen de Stichting Ballonfestival Hardenberg is druk met de voorbereidingen voor het driedaagse evenement. Ook bij hoofdsponsor Ter Steege Bouw Vastgoed leeft het naderend ballooning-event. Met trots verbonden zij negen jaar geleden hun naam aan dit spektakel.

Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg houdt zich onder meer bezig met eigen projectontwikkeling, nieuwbouw en grootschalige renovaties en verduurzaming voor woningcorporaties en (ver)nieuwbouw voor bedrijven en instellingen. Het bouw vastgoed bedrijf, dat volgend jaar 75 jaar bestaat, is sinds 2014 de hoofdsponsor maar al meer dan twintig jaar verbonden aan het ballonfestival.

Plaatselijke betrokkenheid

“Naamsbekendheid is voor ons de voornaamste reden”, zeggen Hans Kottrik, vestigingsmanager in Coevorden en directeur Peter Vollenbroek. “Daarnaast willen we wat terugdoen voor de gemeenschap. Plaatselijke betrokkenheid vinden we belangrijk”.
Met de financiële steun aan dit grootse evenement waar jaarlijks duizenden mensen van genieten, zorgen zij voor een stuk zekerheid en continuïteit van het spektakel. Ook de opvallende gele units op het terrein zijn van Ter Steege. “We doen het met plezier, dus wat ons betreft zetten we dat nog jaren door. We zijn inmiddels voor de organisatie een stabiele partner. We zijn trots om hoofdsponsor te zijn van dit drie dagen durende Ballonfestival! We kunnen onszelf profileren en laten zien aan bezoekers en relaties. Een luchtballon heeft een enorme aantrekkingskracht merken we. Het festival is laagdrempelig en eigenlijk heel indrukwekkend”.

Bijzondere ervaring

Voor Peter en Hans verloopt het laatste weekend van juni altijd hectisch. “Wij zijn gastheren, maar we vergeten niet zelf ook te genieten”, zegt Hans. Na al die jaren blijft het ook voor de twee mannen een bijzondere en soms onvoorspelbare ervaring. “Met een luchtballon vaar je namelijk met alle windrichtingen mee en kom je overal terecht. Twee keer voeren we over een bouwproject waar wij aan werkten voor de opdrachtgever die mee was. Ja, dat maakt zo’n topavond nog iets specialer.”