Ter Plekke

Ter Plekke is ons vernieuwbouw concept, waarmee we in acht weken een blok met nieuwe woningen bouwen op de bestaande plek. Begin 2020 is het eerste project met dit concept gedraaid en succesvol afgerond door Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen.

NOM renovatie of vernieuwbouw

Dit concept komt voort uit de vraag om bestaande jaren ’60 woningen te renoveren naar Nul op de meter-woningen (NOM). De investering om woningen naar NOM te renoveren, was in dit geval niet rendabel. Daarom koos de opdrachtgever om de bestaande woningen te slopen en plaats te maken voor duurzame, gasloze nieuwbouwwoningen.

Ter Plekke

De nieuwe woningen bieden mogelijkheid voor een toekomstbestendige plattegrond en voldoen aan de energie-eis van 2050. De woningen zijn voor een groot deel geprefabriceerd.

Voorbereiding

In de voorbereiding voor de start van dit project is gekeken naar verschillende mogelijkheden. De volgende vraag stond centraal: hoe bouwen we in een relatief korte tijd vier nieuwe woningen binnen een bewoonde buurt met zo min mogelijk overlast? Om de overlast te beperken, is een korte bouwtijd het meest optimaal. Daarom kiest Ter Steege voor betonnen prefab-elementen en kant en klare gevelelementen. Dankzij goede planning en afstemming met de leveranciers worden de elementen geleverd als ze nodig zijn. Hierdoor is bouwen in een bewoonde wijk mogelijk.

Tevreden met het resultaat

Deze manier van bouwen heeft zichzelf bewezen. De bouw van de woningen is volgens planning verlopen. Samen met de opdrachtgever kijken we positief terug op het verloop van het project en zijn tevreden over het eindresultaat.


Download hier de flyer.