Nieuw hotel langs de A4

Met de komst van een viersterrenhotel krijgt de gemeente Midden-Delfland er op het bedrijventerrein Harnaschpolder een nieuwe trekker bij. Het hotel komt aan de oostzijde van de recent doorgetrokken A4, ter hoogte van afslag 12 (Delft / Den Haag-Zuid). Door de ligging van bedrijventerrein Harnaschpolder aan de A4 tussen Delft, Den Haag en het Westland is dit een geweldige locatie voor de realisatie van een nieuw hotel.

Op de Provada is eerder vandaag, in aanwezigheid van de Gemeente Midden-Delfland, het Bedrijvenschap Harnaschpolder en Ter Steege Bouw Vastgoed uit Apeldoorn de overeenkomst bevestigd die de ontwikkeling van een kavel van ruim 3,5 ha mogelijk maakt. Hiervan is circa 2 ha gereserveerd voor het hotel. Wethouder Houtenbos is blij met dit initiatief. ‘De entree van het bedrijventerrein krijgt met dit hotel een hoogwaardige invulling, die uitstraalt naar de hele omgeving’.

Voor de exploitatie van het hotel heeft Ter Steege vorig jaar een overeenkomst gesloten met de familie Van der Valk. Er wordt nog druk gewerkt aan het ontwerp, maar al wel bekend is dat het hotel komende vanaf Den Haag of Rotterdam vanaf de A4 goed zichtbaar zal zijn. Het hotel gaat ruimte bieden aan circa 136 hotelkamers. De begane grond en eerste verdieping worden ingericht met een restaurant/bar alsmede multifunctionele (vergader- en congres-)zalen en wellness faciliteiten. Voor gasten van het hotel worden circa 350 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het hotel krijgt een luxe uitstraling en er zal er veel aandacht zijn voor duurzaamheid. In de planning wordt ervan uitgegaan dat het hotel in 2019 de deuren zal openen.