Hoogste punt appartementencomplex ’t Podium Apeldoorn bereikt!

Apeldoorn – Op de plek van het tijdelijke winkelcentrum de Ankelaar in Apeldoorn verrijzen twee appartementencomplexen. Daarvan heeft één deze week het hoogste punt bereikt. Het tweede appartementencomplex blijft niet lang achter, want dat bereikt volgende week het hoogste punt. Dubbel feest dus!

Niet voor de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Ter Steege Bouw Vastgoed aan de nieuwe woonwijk ’t Podium bouwt. ’t Podium is een woonwijk in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. In de woonwijk maken auto’s geen deel uit van het straatbeeld. Groene hoven en een rustige omgeving staan in deze woonwijk centraal.

Avenue en Bellevue

In 2009 begon de bouw van 23 Stadswoningen en een appartementencomplex met 17 appartementen. De Stadswoningen genaamd ‘’Avenue’’ bestaan uit drie verdiepingen met drie slaapkamers en hebben een ruim dakterras. Het drie-laags appartementencomplex heet ‘’Bellevue’’ en heeft een afgesloten stallingsgarage onder het complex. Deze appartementen hebben twee slaapkamers en een ruim balkon.

Sociale-huurappartementen

In 2012 zijn nog eens twee identieke ‘’Bellevue’’ appartementencomplexen gebouwd. Nu, in 2022, wordt er aan het laatste stukje van het oorspronkelijke plan ’t Podium gebouwd door nog eens twee “Bellevue” appartementencomplexen te realiseren. Deze laatste twee “Bellevue” complexen wijken iets af van hun voorgangers. In totaal worden momenteel 42 appartementen gebouwd. Het eerste gebouw bestaat uit 18 appartementen en het tweede gebouw uit 24 appartementen. De appartementencomplexen worden gebouwd voor de woningcorporatie Ons Huis uit Apeldoorn. Alle appartementen worden straks aangeboden met een sociale huurprijs. Voor meer informatie kijk op de website van Ons Huis.

Oplevering

De bouw gaat voorspoedig. Naar verwachting vinden de oplevering en de sleuteloverdracht plaats in het eerste kwartaal van 2023. Hierna is het plan, dat in 2009 is gestart, volledig uitgevoerd.