Groen wonen in het Watertorenpark Hengelo

Op loopafstand van het centrum van Hengelo vind je het Watertorenpark. Een woonplek waar historie én groen samenkomen. Op deze plek zijn zestien exclusieve parkwoningen rondom de oude watertoren gebouwd. De woningen zijn begin dit jaar opgeleverd. In de bouw en ontwikkeling hebben we extra rekening gehouden met de groene omgeving van de woningen. Helemaal volgens de spelregels die we samen met Vogelbescherming Nederland vastgesteld hebben. We nemen je mee! 

Het begint natuurlijk met de woningen zelf: het dak heeft een extra functie dankzij de zonnepanelen. De woningen zelf zijn voorzien van stadsverwarming. Stadsverwarming werkt op een warmtenet dat gebruik maakt van warmte uit verbranding van afval. 

Stap je naar buiten? Dan zie je vooral veel groen. Meer dan 50% van de ruimte bestaat namelijk uit grassen, planten, heggen en bomen. Zo zijn de erfafscheidingen groen en is er in het park zo veel mogelijk half-verharding aangelegd.  

In de ontwikkeling hielden we veel rekening met het bestaande groen. 22 oude bomen sieren nog altijd het watertorenpark en zijn aangevuld met veel nieuw groen. En rondom de oude watertoren zijn de oude betonnen waterbassins gesloopt en hebben we groen teruggeplaatst. Hier is het dus zelfs beter geworden! 

Alle planten, grassen, heggen en bomen zijn rondom de nieuwe woningen geplant en gezaaid. Ze verbinden de woningen met het groen van het omliggende park. Hartstikke mooi, want het groen wordt niet onderbroken: een fijn én veilig thuis voor vogels en insecten. 

Het Watertorenpark is nu een mooie groene woonplek geworden. Dat willen we graag zo houden. Daarom zijn de buurtbewoners in de ontwikkeling van dit project meegenomen tijdens participatieavonden en informatieavonden. Zo zorgen we voor een groene buurt waar vogels, insecten en mensen fijn wonen.