Gespecialiseerde afbouw op zorglocatie Warande

Een huisartsenpraktijk met fysiotherapie, mensendieck therapie en de Thuiszorg, een tandarts en een orthodontist op locatie.. Dat vergt veel denkwerk en ervaring voor de afbouw van de drie onderste verdiepingen van Warande in Lelystad.

Voor uitvoerder Bert Blaauw, die inmiddels 32 jaar werkt in de bouw, en een team ervaren  bouwplaatsmedewerkers van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn is geen brug te ver. Vanaf januari van dit jaar transformeren zij, in samenwerking met verschillende partijen,  de onderste drie verdiepingen van Warande naar een werkplek vanuit waar specialistische zorg  geboden wordt.

‘Vooral de tandartsstoel is een uitdaging’, vertelt Bert. Via plafonds en vloeren is elektra, water, riolering en leidingen voor perslucht  aangelegd om de verschillende voorzieningen te laten functioneren. Sommige wanden worden van lood voorzien, omdat er met röntgenapparatuur wordt gewerkt.

Het team van Bert Blaauw werd speciaal gevraagd om de onderste verdiepingen ook af te bouwen, nadat men het resultaat van de bovenste verdiepingen zag. Nog een aantal weken en dan zijn ook de onderste verdiepingen gereedgemaakt voor oplevering.