Feestelijke start voor de nieuwbouw aan de Antillenstraat

Op 30 mei is het startsein voor de ontwikkeling van 62 appartementen aan de Antillenstraat gegeven. Wethouder Rik van Niejenhuis en Hans ter Steege onthulden het bouwbord op locatie. Een feestelijk moment, want hiermee wordt de verkoop aangekondigd.

De gemeente Groningen en Ter Steege hebben hard gewerkt aan de nieuwbouwplannen aan de Antillenstraat 11. De overeenkomsten tussen de partijen zijn getekend. Hierdoor is de realisatie van het project weer een stap dichterbij. Dit moment werd gevierd met buurtbewoners. Zij zijn de afgelopen jaren meegenomen in de plannen. “Ik ben heel blij dat de bouw begint. Bijna de helft van het plan bestaat uit betaalbare appartementen, een prachtige plek voor jong en oud om te wonen met het centrum en het ommeland binnen handbereik.” aldus wethouder Rik van Niejenhuis.

Van schildersbedrijf naar appartementen

Op de locatie was Schildersbedrijf Poelman gevestigd. Ter Steege heeft deze locatie verworven en een woningbouwplan ontwikkeld. Vanaf vandaag draagt dit de naam: URBN. Het plan bestaat uit 62 appartementen. Ze hebben een oppervlak tussen de 60 en 90 m2. Het gebouw heeft groene daken en nestkasten voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. “Met deze appartementen zetten we in op één – en tweepersoonshuishoudens. Denk aan starters of senioren die van de stad willen genieten.” Aldus Anne Bolster, gebiedsontwikkelaar bij Ter Steege.

Planning

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website. Achter de schermen werkt het projectteam nog door. Het schilderbedrijf is al gesloopt. In het najaar start de definitieve verkoop. Meer informatie is te vinden op: www.urbn62.nl