Feestelijke start bouw nieuwe wijk Het Spaanse Leger

Op dinsdag 28 juni jl. is op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe wijk Het Spaanse Leger in Nijkerk. Onder professionele begeleiding van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen werd door toekomstige bewoners een vloerplaat van de begane grond van hun nieuwe woning op zijn plaats getild.

Naast de toekomstige bewoners waren ook de projectontwikkelaars Spaanse Leger BV, een samenwerking van De Bunte Vastgoed Oost en Lithos bouw & ontwikkeling, bij dit feestelijke moment aanwezig. Evenals initiatiefnemer Van den Tweel Vastgoed, Woningstichting Nijkerk, het Architecten Team Nijkerk, een aantal vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder de projectleider Hendrik Visser en overige betrokken partijen. “Na een gedegen voorbereiding is het altijd een mooi moment als de bouw van nieuwe woningen kan starten. Als alles volgens planning verloopt dan kunnen de nieuwe bewoners nog voor het eind van het jaar hun nieuwe duurzame huis betrekken.”, aldus Arjan van ’t Hul, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen.

Vera Luijendijk, directeur-bestuurder van Woningstichting Nijkerk benadrukt dat ze erg blij is met de nieuwe sociale huurwoningen en appartementen in het plan. Een prachtige, duurzame toevoeging aan het woningbezit van de corporatie. “We hopen snel te kunnen beginnen met het zoeken naar de nieuwe huurders”, aldus Vera.

Nick Mulderij, de toekomstige bewoner die de feestelijke handeling mocht verrichten namens alle kopers: “We kijken echt enorm uit naar de bouw van ons nieuwe huis. Het is geweldig om betrokken te worden bij zo’n bijzonder moment als de start van de bouw. En het is natuurlijk leuk om alvast kennis te maken met de nieuwe buren, want de opzet van de wijk nodigt echt uit om er met elkaar een gezellige buurt van te maken.”

Het memorabele moment markeert tevens de aftrap van de bouw van de hele nieuwe wijk, waar straks in verschillende fases zo’n 325 woningen worden gebouwd. Naast Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen die fase 1 en 2 voor haar rekening neemt, zal een groot deel van de woningen door Lithos Bouw B.V. worden gebouwd.

Het Spaanse Leger wordt een unieke wijk met een grote diversiteit aan woningen. De wijk zal bestaan uit verschillende autoluwe buurtjes en er wordt veel aandacht besteed aan het groen. “Inmiddels zijn de eerste 62 huizen van fase 1 en 2 en 33 appartementen verkocht en vinden de verkoopgesprekken van de 25 woningen van fase 3 plaats. Aan het eind van het jaar verwachten we weer een fase klaar te hebben voor de verkoop. Daar werken we hard aan, want we hebben gemerkt dat de vraag naar dit soort woningen echt groot is.”, aldus Wouter van den Top van De Bunte. Op www.spaanseleger.nl kan de ontwikkeling van de wijk worden gevolgd.