De fitcirkel van Ter Steege

Met Ter Steege in Beweging, ons eigen vitaliteitsprogramma, hebben we eigenlijk maar één doel: dat onze medewerkers zich goed voelen! Lekker in je vel zitten gaat verder dan een leuke sportactiviteit. Daarom introduceren wij de Fitcirkel van Ter Steege. De kartrekkers leggen graag uit wat deze Fitcirkel inhoudt én wat wij er dit jaar mee gaan doen.

Voeding

Een goed eetpatroon is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. En daarom dus ook belangrijk in de fitcirkel. Gelukkig gaat het hier om balans: je hoeft echt niet alleen te leven op spruitjes en broccoli. Maar hoe vind je die balans? In het najaar gaan we hiermee aan de slag door middel van het thema voeding.

Jane Dijkstra, Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen: “Een gezond(er) eetpatroon zit al in hele kleine dingen. Ik word bijvoorbeeld enthousiast van gezonde ‘eetwissels’: 100% pindakaas in plaats van normale pindakaas en volkoren spaghetti in plaats van witte spaghetti. En daardoor geniet ik ook gewoon van dat lekkere gebakje. Het belangrijkste is: hoe vind je die balans? Daar hoop ik in het najaar meer over te leren. Dan duiken we in het thema voeding.”

Beweging

Natuurlijk komen we ook in beweging met mooie wedstrijden, leuke activiteiten en interessante clinics.

Christian van Hoeijen, Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn: “Er staan dit jaar weer een flink aantal activiteiten op de planning. En daar kijk ik heel erg naar uit. Wat ik vooral leuk vind is om eens sporten uit te proberen die ik nooit eerder heb gedaan. Op die manier kom ik weer in aanraking met nieuwe dingen, wat ik altijd prikkelend vind. Want misschien vind je op die manier wel een nieuwe hobby of uitdaging!”

Gezonde werkplek

Een groot deel van de week ben je aan het werk. Werk je dus aan je leefstijl? Dan is je werkplek heel belangrijk. Een goede en gezonde werkplek gaat onder andere over ergonomisch en veilig werken.

Patrick Canten, Ter Steege Bouw Vastgoed Delft: “Nadat we zijn verhuisd naar ons nieuwe kantoor in december, hebben we iemand ingehuurd die bij elke medewerker een werkplekanalyse heeft gedaan om zo alles goed in te stellen. We hebben gekozen voor bureaus die in hoogte verstelbaar zijn en we maken veel gebruik van de fietsstoelen. Ook de vergaderruimte blijft niet achter: de tafels kunnen zo ver omhoog dat we ook staand kunnen vergaderen. En natuurlijk proberen we tussen de middag met elkaar en rondje te wandelen.”

Mentale gezondheid

Je mentale gezondheid speelt een grote rol in hoe fit je je voelt. En dat is precies waarin we met Ter Steege in Beweging in willen ondersteunen. In ons voorjaarsthema gaan we dieper in op stress en ontspanning. Want waarom is stress juist positief? En hoe zorg jij voor voldoende ontspanning?

Jörgen Vermaas, Ter Steege Handel: “Een doorsnee dag van de week: opstaan, klaarmaken, mail, berichtjes en het nieuws checken. Dan snel ontbijten, kinderen naar school en op pad. Op werk gaat de sneltrein door: vervanging regelen voor een zieke collega, klanten bellen en afspraken. Voor je het weet zit je werktijd erop. Op weg naar huis om boodschappen te doen, eten te koken en de kinderen naar sport brengen. We zijn druk en er wordt veel van ons gevraagd. We staan eigenlijk continu onder spanning en we beseffen (te) weinig wat dit met ons doet. Kunnen we dit dagelijks week in en uit wel vol blijven houden? Goed om er eens bij stil te staan! In het voorjaar gaan we dit doen met het thema stress en ontspanning. Daar ben ik heel benieuwd naar, want ik heb het idee dat dit thema mij gaat verrassen.”

Roken en alcohol

Vanuit onze werkmaatschappijen worden er verschillende mogelijkheden aangeboden om bijvoorbeeld te stoppen met roken.

Margreet Koster, Wildvank Gevelspecialisten: “Niets is zo moeilijk dan van een verslaving afkomen. Graag willen we onze medewerkers hierin helpen. Samen met Ter Steege Materieel, Ter Steege Handel en Reginox zijn we in gesprek met een ‘Stoppen met roken coach’. Er hebben zich inmiddels al een mooi aantal mensen aangemeld. Zo staan ze er niet alleen voor en gaan we er samen voor! Rokers die nog niet zover zijn om deze stap te nemen, hebben we laten weten dat ze ook op een later moment altijd om hulp mogen vragen.”