Bouworiëntatiedagen 2019

Afgelopen week bezochten 15 studenten van Hogeschool Windesheim ons bouwproject ‘nieuwbouw Albert Heijn’ in Rijssen.
Het doel van de Bouworiëntatiedagen is om 1e jaars HBO-studenten Bouwkunde, Civiele Techniek en Bouwtechnische Bedrijfskunde met een HAVO/VWO achtergrond een aantrekkelijk en realistisch beeld te geven van de functies, mogelijkheden en facetten van een bouw-vastgoed bedrijf.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel jongeren niet bekend zijn met de mogelijkheden die de bouw biedt. Dat is natuurlijk jammer, want hierdoor denken ze niet zo snel aan een loopbaan in deze sector. Hiernaast bieden de Bouworiëntatiedagen een mooie gelegenheid om studenten al aan het begin van hun studie kennis te laten maken met het bouwbedrijf. Het is belangrijk dat de studenten een realistisch maar vooral ook een enthousiast en positief verhaal te horen krijgen over de mogelijkheden en veelzijdigheid van de bouwsector.

De studenten werden in het hoofdkantoor van Ter Steege welkom geheten door directeur Arjan van ’t Hul. Hij gaf een presentatie, waarbij de hele “bouwketen”, van initiatief tot en met uitvoering aan de orde kwam. Ook de commerciële aspecten zoals de verkoop van woningen werden daarbij belicht. De studenten kregen tijdens de presentatie een goede indruk welk breed scala aan functies binnen een Bouw Vastgoed bedrijf mogelijk zijn. Naast de diverse functies binnen het bouwbedrijf stelt Ter Steege Bouw Vastgoed jaarlijks een aantal stageplekken beschikbaar. Daarnaast kunnen studenten na hun opleiding ook solliciteren op een TOPS-trainee plek. Dit is een interne opleidingsroute waarbij in 2 jaar diverse functies en Ter Steege bedrijven worden doorlopen. Verder kent Ter Steege Bouw Vastgoed het Kick-start programma. In dit programma kunnen studenten na hun opleiding voor een periode van twee jaar aan de slag bij een bedrijf van Ter Steege in een startersfunctie op HBO-niveau en sneller doorgroeien (met een ‘kickstart’) tot een vakbekwame specialist. (www.werkenbijtersteege.nl)

Na de presentatie vertrokken de studenten richting de bouwlocatie. Tijdens een rondleiding op dit project werden de verschillende aspecten van ‘werken op de bouwplaats’ nog eens benadrukt. Een leuke middag met enthousiaste studenten!