Werkgeluk: Eric maakt mensen blij

Binnen Ter Steege staat sociale verbondenheid hoog in het vaandel. Niet voor niks een van de randvoorwaarden van werkgeluk. Voor Eric van Surksum is sociaal verbonden zijn essentieel voor zijn werkgeluk: of het nou met klanten of collega’s is.

Eric werkt ondertussen ruim 6 jaar bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. “Van oorsprong kom ik uit de theaterwereld. Ik heb daar jarenlang als toneelmeester gewerkt.” Toen hij daar weg moest, werd hij via Bouwmensen timmerman en kwam zo bij Ter Steege terecht.

“Ik vind ter Steege een fijn bedrijf. Ik ben goed terecht gekomen. Met mijn werk maak ik mensen blij – ik los hun problemen op. Dat is voor mij werkgeluk.”

Dankbaar werk

Hij startte 6 jaar geleden op de afdeling bouwservice en doet dit na al die jaren nog steeds met veel plezier. “Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Ik stap ’s ochtends in de auto en rij langs verschillende klanten van Ter Steege: kopers, winkels van GAMMA’s en Karwei. Ik vind het heerlijk en dankbaar werk. Ik ben veel in contact met mensen, krijg regelmatig een kopje koffie aangeboden en ik laat mensen meestal dankbaar achter.”

Verbondenheid op de werkvloer

In zijn dagelijks werk is Eric dus veel alleen aan het werk. Toch vindt hij de verbondenheid met zijn collega’s heel belangrijk. Voor hem een reden om zich aan te sluiten bij de OR. “Ik vind het belangrijk om een luisterend oor te bieden voor collega’s en vervolgens ook iets te kunnen met de dingen waar ze tegen aan lopen. Vanuit de OR gaan we nu daarom alle bouwplaatsen van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn rond, om zo te horen waar we collega’s mee kunnen helpen. We hebben een korte lijn met de directie en bespreken de punten die we te horen krijgen van collega’s. Samen met de directie zoeken we naar een passende oplossing: voor medewerkers en voor het bedrijf.”

OR

Sociale verbondenheid gaat verder dan de OR. “Een paar weken geleden was er vanuit de Personeelsvereniging een uitje georganiseerd. Met ruim 40 collega’s deden we een pubquiz. Zo leerden we elkaar ook wat beter kennen en het was hartstikke gezellig. Er werd zelfs al geopperd om in het vervolg ook partners mee te nemen.”

Wat Eric betreft is het altijd een goed idee om elkaar te leren kennen en een praatje te maken. “Loop je ergens tegen aan? Maak het dan bespreekbaar. Zo zorgen we samen voor een fijne werksfeer. Een goed gesprek leidt tot positieve emoties. En dat draagt weer bij aan je geluk.”