Werken bij Ter Steege: in gesprek met uitvoerder Didrich Jansen

Hoe is het om te werken bij Ter Steege? We gingen in gesprek met Didrich Jansen, uitvoerder bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn.

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Didrich Jansen, 32 jaar oud en getrouwd met Jennifer. We wonen in Rijssen met ons zoontje Hugo van 2 en onze hond Lex. Ons tweede kindje verwachten we in oktober. Doordeweeks werk ik als uitvoerder bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. In m’n vrije tijd vis ik regelmatig, help ik vrienden en familieleden met klussen en ben ik bezig rondom mijn eigen huis.

Heb je altijd al de bouw in gewild?

Ja, eigenlijk wel. Toen ik 12 jaar was, moest ik via school een richting kiezen. Ik koos toen de technische basisopleiding binnen Reggesteyn. Hier leer je werken met hout, de basis van het metselen en ga je aan de slag met lassen. Het werken met hout vond ik het leukst, dus ik ging naar de Bouwgilde, waar ik de opleiding voor timmerman volgde. Via Dinant Spenkelink kwam ik als net 16-jarige terecht bij Ter Steege op de bouw.

Dat is jong. Hoe was dat?

Het was aan het begin wennen; vroeg uit bed, lange dagen. Mijn eerste klus was Land van Bartje, een vakantiepark in de buurt van Emmen. Daar ging ik heen als leerling timmerman. Na vier jaar werd ik timmerman. Toen werkte ik vooral in de villabouw. Dat was mooi werk; elke villa is namelijk anders. Rond 2010 hield de villabouw op binnen Ter Steege en was ik vooral aan het werk bij verschillende appartementencomplexen. Dat was heel wat anders, maar ook leuk. Langzamerhand werd het crisis en moest ik er helaas uit.

Wat heb je toen gedaan?

Gelukkig heb ik nooit thuis gezeten en kon ik aan de slag bij Jadi Beton. Dat heb ik anderhalf jaar gedaan. Op een gegeven moment sprak ik Jan Altink. Jan is mijn leermeester en voorman geweest, dus dat contact was goed. Jan vertelde dat de bouw weer aantrok en dat ze mensen zochten in Apeldoorn. Ik heb Dinant Spenkelink toen gebeld. Hij kon me voor onbepaalde tijd inhuren. In 2015 kwam ik weer vast in dienst als timmerman.

Fijn! Was er veel veranderd?

Nee, ik kon direct weer aan de slag. Ik had een bus bij de deur en we gingen op dezelfde voet verder. Mijn eerste klus was in Den Dolder en daarna Concordia in Bilthoven. Daar kreeg ik de kans om als voorman, met hulp en advies van Siewert, de twee-onder-een-kap woningen te bouwen. Vorig jaar heb ik aangegeven dat ik weer naar school wilde. Net voor de bouwvak heb ik de opleiding als uitvoerder afgerond en nu werk ik in de Zonnetuin als uitvoerder.

Is dit je eerste project als uitvoerder?

Ja, we bouwen hier 6 plus 5 woningen in de Zonnetuin in Apeldoorn. Het is wel even anders. Ik moet bepaalde werkzaamheden uit handen geven, terwijl ik nieuwe werkzaamheden op moet pakken en moet regelen, maar ik heb een goed team om me heen en mijn collega’s staan altijd klaar om te helpen.

En je toekomst? Wil je nog verder studeren?

Haha, voor nu zit ik als uitvoerder goed! Ik ben denk ik niet echt een type voor op kantoor.

En de laatste vraag; wat maakt werken bij Ter Steege voor jou zo leuk?

Dat is zeker weten de mogelijkheid om door te kunnen groeien. Ter Steege investeert in het opleiden van jonge jongens, dat is denk ik erg belangrijk, maar spreekt mij ook aan. De werksfeer is ook goed; je hoeft maar wat te vragen en ze staan voor je klaar. Heel fijn!