Viering start bouw Burggraven in Ommen

Van links naar rechts: directeur Peter Vollenbroek, mevrouw Sissing en wethouder Leo Bongers.

Bij de stadsentree van Ommen verrijst de komende maanden het project Burggraven. Op de voormalige Hema-locatie worden vijftien appartementen, twee commerciële ruimtes en zeven stadswoningen gebouwd. Om de start van de bouw te vieren werd een tijdcapsule ingegraven.

De start van de bouw werd op originele wijze vereeuwigd. De kopers, Gemeente Ommen en Ter Steege plaatsten een persoonlijke boodschap op een tekening met een historisch overzicht van de locatie. Aan Wethouder Bongers, koopster Mevrouw Sissing en directeur Peter Vollenbroek de taak om de tijdcapsule in te graven.

Impuls voor de stad

Tijdens de bijeenkomst vertelde wethouder Leo Bongers blij te zijn met deze nieuwe impuls voor de stad Ommen. Ook complimenteerde hij Ter Steege met de architectonische vormgeving van het wooncomplex. ‘De gebouwen doen eer aan deze historische locatie welke gaat gelden als nieuwe stadsentree van Ommen’, aldus Wethouder Leo Bongers.

Naast de wethouder, sprak Harry Woertink namens het Cultuur Historisch Centrum Ommen. ‘Eigenlijk zou door het gemeentebestuur aan jullie een sleutel van de stadspoort moeten worden uitgereikt’, sprak hij. De locatie bevond zich in de middeleeuwen precies tussen de stadsmuur en de Bruggepoort. ‘Maar ’s avonds om negen uur luidt nog steeds de stadsklok om jullie te waarschuwen dat je niet voor een dichte poort komt te staan, sprak Woertink ludiek.

Verkoop

De verkoop van de appartementen en de stadswoningen verloopt goed. De stadswoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. In het appartementencomplex zijn nog twee appartementen te koop. De bouw van het project duurt naar verwachting zo’n anderhalf jaar.