Tijdelijk verhuizen voor een gerenoveerde woning

Freddy en Christien verhuisden vorige maand tijdelijk naar een vakantiepark, terwijl hun woning gerenoveerd werd. Hoe hebben zij de renovatie ervaren?

Twee en een half jaar geleden ruilden Freddy en Christien hun eengezinswoning in voor een seniorenwoning van woningcorporatie De Goede Woning aan de Willem Alexanderlaan in Rijssen. Freddy vertelt: “Het was even wennen, maar wel fijn. Alles op de begane grond en een ruime tuin waar ik lekker mijn gang kan gaan.”

Dit soort artikelen automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Veilig renoveren

De woning had best nog wel een paar jaar meegekund, maar de renovatie was welkom. Dat ze tijdens de renovatie naar vakantiepark De Lindenberg in Holten konden, was een fijne bijkomstigheid: “Een paar weken voor de start van de renovatie hebben we een prettig gesprek gehad met woonconsulent Jocelyn Rolleman. Ze heeft de verbouwing met ons doorgenomen en gevraagd of we tijdelijk wilden verhuizen naar vakantiepark De Lindenberg, zodat Ter Steege veilig kon renoveren. Mijn man Freddy was net ziek geweest, dus wij vonden het prettig dat hij daar rustig bij kon komen en kon herstellen. We hebben uiteindelijk vier weken met veel plezier op het vakantiepark gezeten met prachtig weer. Sneeuw en heel veel zon,” vertelt Christien.

Ter Steege maakte de keuze om de bewoners tijdelijk ergens anders te laten verblijven bewust. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het een uitdaging om veilig te renoveren, terwijl de bewoners thuis zijn. Met deze oplossing is er meer ruimte om de werkzaamheden uit te voeren en lopen de bewoners geen extra risico om corona op te lopen.

Blij met het eindresultaat

Freddy en Christien lieten de renovatie over hun heenkomen, maar zijn meer dan blij met het eindresultaat. “We zeiden tegen elkaar dat het in ieder geval niet minder kon worden, en het eindresultaat viel absoluut niet tegen. We hebben nu een deur naar de tuin in de woonkamer, in plaats van in de slaapkamer en er is een volledig nieuwe badkamer geïnstalleerd.” In de tussentijd werden ze op de hoogte gehouden door Jocelyn. “We kregen regelmatig foto’s van onze woning. Leuk om zo op afstand toch betrokken te zijn,” vertelt Christien.

Op rolletjes

De woning is volledig onder handen genomen: een nieuw dak, zonnepanelen, isolatie, mechanische ventilatie, nieuwe kozijnen en ramen, nieuwe radiator en nieuwe stopcontacten. Wel even wennen. “Het voelt nu veel minder snel warm aan in huis, daar moeten we aan wennen. Gelukkig staan de vaklieden ons graag te woord en leggen ze ons uit hoe het werkt,” zegt Freddy.

Freddy en Christien kijken positief terug op de renovatie: “Alles liep op rolletjes, ze mogen volgend jaar zo weer komen. Het was fijn dat we alles mee hebben gekregen, maar wel veilig en rustig op De Lindenberg verbleven.”