Ter Steege en Pure Development winnen de tender voor 48 duurzame woningen in Waelpolder te ‘s-Gravenzande

De door de Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) uitgeschreven tender is gewonnen met het plan “De Kreken”. Een aantrekkelijk woonlandschap waar klimaatadaptatie en gemeenschapszin op ontspannen wijze bij elkaar komen.

Het plan betreft 48 koopwoningen in het hogere segment, met een eigentijds landelijke uitstraling.  Wat het plan bijzonder maakt is dat de woningen, in aansluiting op het eigen kavel, een groen binnengebied en een ‘dorpsplein’ met elkaar delen. Het gemeenschappelijke binnengebied wordt gebruikt om water op te vangen en vast te houden en vormt een groot natuurlijk en autovrij speelparadijs. Het dorpsplein heeft een buurtfunctie, hier ontmoeten jong en oud elkaar. De duurzame woningen kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke materialen en een uitgekiend energieconcept, met onder andere een eigen batterij voor de opslag en buffering van energie.

Het integrale ontwerp komt uit de pen van wUrck, die voor De Kreken zowel de stedenbouw, de architectuur als het landschap verzorgen. In de komende maanden zullen Pure Development en Ter Steege verder invulling geven aan de ontwikkeling van De Kreken. Naar verwachting gaan de eerste woningen komende zomer in verkoop. De realisatie is in 2024, Ter Steege Bouw Vastgoed bouwt de woningen.

Verkoop van de woningen in Waelpolder gaat via het woningtoewijzingsysteem van Gemeente Westland. Inschrijven kan hier.