Ter Steege en Dura Vermeer slaan handen ineen voor de bouw van iconische woontoren in Zoetermeer

Ter Steege Bouw Vastgoed Delft BV en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV hebben de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van een imposante woontoren in het hart van Zoetermeer. In het complex komen 60 jongerenwoningen, een toren met 141 vrije sector huurwoningen en 20 koopwoningen, die door Stadswaarde Vastgoedontwikkeling worden verkocht. Het uitgangspunt van het project SAM Zoetermeer is het stimuleren en faciliteren van ontmoeting en beweging.

Walter Vermeulen, directeur Ter Steege Bouw Vastgoed Delft: “Dat we de zekerheid hebben in de zomer kunnen starten met een project van deze omvang is vrij uniek in deze tijd. De intensieve voorbereidingstijd en de stevige samenwerking met alle partners heeft dit mogelijk gemaakt. Ter Steege Bouw Vastgoed Delft kreeg, na een intensief bouwteamtraject van meer dan een jaar, namelijk eind 2022 de opdracht van Stichting Achmea Dutch Residential Fund en Stadswaarde voor de bouw. De samenwerking opzoeken met de bouwcombinatie met Dura Vermeer is een logische stap en zorgt voor nog meer stabiliteit, capaciteit en flexibiliteit in de uitvoering”

Bewezen samenwerking
De opdrachtgever is Stichting Achmea Dutch Residential Fund en voor de projectontwikkeling tekende Stadswaarde Vastgoedontwikkeling. Ter Steege zocht voor de realisatie opnieuw de samenwerking met Dura Vermeer. Dit kwam tot uiting i in de bouwcombinatie SAM Zoetermeer. Een bewezen samenwerking. Ze bouwden al eerder samen aan het project Huis van Delft. Momenteel worden door de bouwcombinatie partijen geselecteerd als leveranciers en onderaannemers.

Remko Bentvelsen, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West BV: “Dura Vermeer heeft een rijke historie aan iconische gebouwen in Zoetermeer zoals de verbouwing van het stadhuis en de transformatie van de stadhuistoren. Met de bouw van deze imposante woontoren voorzien Achmea en Stadswaarde de stad in de grote vraag naar betaalbare en duurzame woningen. Met name jonge woningzoekenden hebben het moeilijk op de woningmarkt. Wij zijn trots dat we hier een bijdrage aan kunnen leveren en dat doen we natuurlijk graag in prettige samenwerking met partner Ter Steege, zoals we dat ook bij eerdere projecten hebben gedaan.”