Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn realiseerde in Apeldoorn een nieuwe woonlocatie voor Philadelphia, genaamd Zonnetuinen. Philadelphia Zonnetuinen is een wooncomplex met twaalf studio’s en twintig appartementen. Het is een thuis waar mensen met een (lichte) verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Een professioneel team en een flink aantal vrijwilligers ondersteunt en helpt de bewoners waar nodig. 

Aantal woningen

32

Het wooncomplex bestaat uit drie woonlagen. Op de begane grond bevinden zich twaalf studio’s met eigen sanitair, verdeeld over twee vleugels. Deze eenheden zijn bedoeld voor de wat oudere bewoners. Er zijn twee huiskamers annex woonkeukens voor iedere zes bewoners. Op de eerste en tweede verdieping wonen elk tien bewoners in hun eigen tweekamerappartement. Zij beschikken over een eenvoudige eigen keuken. In de centrale huiskamer is ruimte genoeg om gezellig samen te zijn, bijvoorbeeld om televisie te kijken of aan een activiteit mee te doen.

Domotica

In Philadelphia Zonnetuinen is alles erop gericht om de bewoners zo zelfstandig en prettig mogelijk te laten wonen. De verzorging is er vooral op gericht om hen te helpen en te ondersteunen waar dat nodig is. Een heleboel betrokken vrijwilligers dragen daar hun steentje aan bij. Omdat er in het pand dag en nacht zorgpersoneel aanwezig is, is er op de begane grond naast de centrale entree een aparte kantoor- en verblijfsruimte (“zusterpost”) gerealiseerd. Met het oog op de zorgfunctie zijn er in het gebouw verschillende domotica-toepassingen geïnstalleerd, waaronder monitoring, alarmering en detectie.

Strak en modern

Het uiterlijk van het pand met een vlakverdeling in antraciet en een lichte kleur steen is helemaal van deze tijd. Wat opvalt is dat alle appartementen op de eerste en tweede verdieping een balkon hebben. De vorm van die balkons is rondom het gebouw door middel van betonnen profielen doorgetrokken in het metselwerk. Dat geeft een strakke en moderne uitstraling. Om Philadelphia Zonnetuinen heen ligt een mooi aangelegde tuin die de bewoners deels zelf kunnen onderhouden. Gebouw en tuin passen prachtig in de rustige, groene omgeving.

Ontwikkeling en realisatie: Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn

Meer weten over dit project?

Neem contact op