Indië, Almelo

Indië. Het voormalige terrein van Koninklijke Ten Cate is al honderden jaren bekend onder deze naam. Hier werd katoen gemaakt en verscheept naar Indië. Nu groeit hier een levendig woon-, werk- en leefgebied. Op het 23 hectare grote terrein is straks plek voor ruim 600 woningen! Ze variëren van eengezinswoningen, tweekappers en seniorenwoningen tot vrijstaande woningen en appartementen. Koop en huur.

Ja, Indië is zo’n parel waar wij al jaren met hart en ziel aan werken. Vlakbij hartje Almelo ontstaat hier een nieuw stuk binnenstad. Geen nette straatjes, maar een divers en inspirerende omgeving, waar wonen en ondernemen, historische fabrieksgebouwen, monumentale eiken, water, cultuur en horeca elkaars pad kruisen. Het rijke industriële verleden drukt een grote stempel op het gebied. Indië bruist werkelijk van de inspiratie. Dat dat ziet u terug in de verrassende keuzes. Zo bouwen we drie nieuwe waterbekkens. Hier kunnen mensen aan wonen, werken en ontspannen. De watertoren op het terrein combineren wij met een uniek appartementencomplex en in de voormalige Weverij is het Stadslab gevestigd. Een lange voetgangersbrug verbindt Indië straks met de jachthaven, het station en de binnenstad. De haven is de entree van Indië. We verbreden het kanaal en maken een boulevard die Indië verbindt met het centrum van Almelo. Natuurlijk behouden we de karakteristieke gevel en de sheddaken aan het Kalverstraatje. Die spelen een zichtbare rol in de nieuwe ontwikkeling.

Wie straks een woning op Indië koopt, kan deze met onze online woning-configurator Leef!stijl Planner helemaal naar eigen wens samenstellen. Liever zelf bouwen? Kan ook. U kunt via Kamphuis Makelaars in Almelo een kavel kopen. Ook bedrijventerrein De Velden is onderdeel van Indië en ligt vlakbij het centrum. Hier bieden we bedrijfskavels op maat. Ook de combinatie wonen en werken is mogelijk. Zo ontstaat een veelzijdig bedrijventerrein in het kloppende hart van Almelo.

Impressies