Aantal woningen

600

Commerciële ruimte

40.000 m2

Ontwikkel- en bouwtijd

2009 - 2025

Indië. Het voormalige terrein van Koninklijke Ten Cate is al honderden jaren bekend onder deze naam. Hier werd katoen gemaakt en verscheept naar Indië. Nu groeit hier een levendig woon-, werk- en leefgebied. Op het 23 hectare grote terrein is straks plek voor ruim 600 woningen! Ze variëren van eengezinswoningen, tweekappers en seniorenwoningen tot vrijstaande woningen en appartementen. Koop en huur.

Ja, Indië is zo’n parel waar wij al jaren aan werken. Vlakbij hartje Almelo ontstaat hier een nieuw stuk binnenstad. Geen nette straatjes, maar een divers en inspirerende omgeving, waar wonen en ondernemen, historische fabrieksgebouwen, monumentale eiken, water, cultuur en horeca elkaars pad kruisen. Het rijke industriële verleden drukt een grote stempel op het gebied. Indië bruist werkelijk van de inspiratie. Dat zie je terug in de verrassende keuzes. Zo bouwen we drie nieuwe waterbekkens. Hier kunnen mensen aan wonen, werken en ontspannen. De watertoren op het terrein combineren wij met een uniek appartementencomplex en in de voormalige Weverij is het Stadslab gevestigd. De haven is de entree van Indië, hier staan kloeke appartementengebouwen. We verbreden het kanaal en maakten een boulevard die Indië verbindt met het centrum van Almelo. Natuurlijk behouden we de karakteristieke gevel en de sheddaken aan het Kalverstraatje. Die spelen een zichtbare rol in de nieuwe ontwikkeling.  De oude bestratingsmaterialen komen terug in de openbare ruimte en laten de historie zien.  Vanaf 2021 leggen we een tweede waterbekken aan.

Wie een woning op Indië koopt, kan deze helemaal naar eigen wens samenstellen. Liever zelf bouwen? Kan ook. U kunt via Kamphuis Makelaars in Almelo een kavel kopen. Ook bedrijventerrein De Velden is onderdeel van Indië en ligt vlakbij het centrum. Hier bieden we bedrijfskavels op maat. Ook de combinatie wonen en werken is mogelijk. Zo ontstaat een veelzijdig bedrijventerrein in het kloppende hart van Almelo.  www.indie.nl

De historische gebouwen De Spoelerij en De Sterkerij zijn volledig door Ter Steege herbestemd, tot respectievelijk een wooncomplex met 18 huurwoningen en een kantorenverzamelgebouw. Beide zijn energieneutraal en blijven in bezit van Ter Steege. De komende jaren voegen wij hier De Weverij aan toe.

Gebiedsontwikkeling: Ter Steege Gebiedsontwikkeling
Projectontwikkeling en bouw: Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen en Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg

In contact komen?

Ga naar onze contactpagina