Concordia, Bilthoven

Vlak bij het Heidepark in Bilthoven vindt u Concordia. Een luxe twee-onder-één-kap-woning en twee woongebouwen met 6 en 12 ruime appartementen. Parkeren kunnen de bewoners in een grote parkeerkelder onder de twee woongebouwen.

Zelf indelen

Deze 20 woningen zijn midden 2017 opgeleverd. Alle bewoners wonen er dus inmiddels al een jaar! Voor Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn en de bewoners een bijzonder project. De bewoners bepaalden aan de binnenkant namelijk bijna alles zelf. De draagmuren en de gevels mochten niet gewijzigd worden, maar verder mochten de bewoners de appartementen zelf indelen en een eigen keuken en badkamer uitzoeken. Elk appartement is verschillend en compleet naar eigen smaak ingericht!

Start bouw

Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn begon in 2015 met de bouw van de parkeerkelder en vervolgens het middelste gebouw met 6 appartementen. In oktober 2016 waren deze 6 appartementen klaar en werden ze opgeleverd. Daarna startte Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn direct met de bouw van de andere twaalf appartementen. Tussen de twee woongebouwen is de inrit gemaakt naar de parkeerkelder met twee parkeerplaatsen per appartement! Het dak van de kelder is niet onbenut gelaten. Het dak heeft namelijk een mooie nieuwe bestemming: een tuin!

Concordia

De plek van dit project is er een met historie. Vanaf 1927 stond hier namelijk een grootschalige uitgaansgelegenheid.  Concordia (Eendracht) werd de naam. Deze plek was voor iedereen: katholiek, protestant of communistisch. De uitgaansgelegenheid had een grote zaal, toneel, bioscoopcabine en een foyer. Door de jaren heen werd het complex uitgebreid met een aantal hotelkamers en functioneerde het ook als vergaderzaal voor veel verenigingen en clubs uit de buurt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood Concordia onderdak aan honderd Duitse manschappen en hun officieren. De eigenaren moesten er uit, maar Concordia opende in 1946 weer onder de oude eigenaren. In de jaren ’70 werd het overgenomen en veranderde Concordia in een bekend conferentieoord. In 2015 werd het complex gesloopt en maakte het plaats voor het huidige Concordia!

Impressies