In onze podcastserie praten we over onze projecten, de bouwbranche, actualiteiten en ontwikkelingen. Je vindt de afleveringen op deze pagina.

SEIZOEN 2

Revolutie buiten de randstad

We trappen dit seizoen af met een gesprek over de woningmarkt buiten de randstad. Hoe ontwikkelt de woningmarkt zich buiten de randstad? Wat zijn de verschillen? Waar lopen we in deze steden en dorpen tegen aan en welke oplossingen zijn er? Samen met Peter Boelhouwer en algemeen directeur Hans ter Steege werpen we een kritische blik op de woningmarkt buiten de randstad.

Naar Spotify

Houdt hout het?

In deze aflevering van Ter Steege Bouw Vastgoed de Podcast: Prof. dr. Gert-Jan Hospers en Mathieu Vlasveld praten over over hout. Welke slimme samenwerkingen gaan wij aan om mee te kunnen doen met de woningbouwfabrieken? En wat hebben we geleerd van de bouw van ons nieuwe kantoor in Delft? We zoomen in op duurzame houtbouw en losmaakbaarheid.

Direct naar Spotify

Woningbouwopgave als maatschappelijk belang

In deze aflevering hebben prof. dr. Peter Boelhouwer en Arjan de Groot het over het spanningsveld tussen het maatschappelijk belang en de stem van de buurt, participatie van woningzoekenden en het versnellen van procedures rondom de woningbouwopgave. En niet te vergeten: dit jaar gaat de nieuwe Omgevingswet in. Zorgt deze wet echt voor een versnelling van de woningbouwopgave? Je hoort het in deze aflevering!

Direct naar Spotify

Identiteit van toekomstige uitleggebieden

De woningbouwopgave dwingt ons te kijken naar verschillende soorten bouwlocaties. Binnenstedelijke ontwikkelingen zijn complex en hebben vaak een lange doorlooptijd. Daarentegen hebben ze wél identiteit. Hoe zit dat met nieuwe uitleggebieden? Hoe geven we deze plekken identiteit? En wat hebben we geleerd van de Vinex wijken? Gert-Jan Hospers en Anne Bolster gaan samen in gesprek in de laatste aflevering van dit seizoen.

Naar Spotify

SEIZOEN 1

Maak kennis met Ter Steege

Wil je meer weten over Ter Steege Bouw Vastgoed? Saskia Fokkema gaat in gesprek met algemeen directeur Hans ter Steege. Hans vertelt in deze eerste aflevering over de oorsprong van het bedrijf, de kernactiviteiten en zijn eigen carrière. Meer weten over Ter Steege? Luister deze podcast aflevering. Deze aflevering is te vinden in Spotify, Podcast app van Apple en Soundcloud.

 

Luister de aflevering in Spotify

Luister de aflevering in de Podcast app (Apple)

Luister de aflevering via Soundcloud

Stadsontwikkeling in Arnhem

In deze aflevering vertellen Thor Smits en Gijs Takkenkamp meer over de ontwikkeling aan de Bechtlaan in Arnhem. Hoe kom je tot een eindresultaat waar alle partijen blij mee zijn? Ook als deze niet passen binnen de voorgestelde nota van randvoorwaarden? En wat zijn de lessen die Thor en Gijs meenemen uit deze ontwikkeling? Benieuwd? Beluister de podcast via jouw podcastapp!

Luister de aflevering via Spotify

Ga naar Apple Podcast

Naar Soundcloud

Bouwen met beleggers

De volgende aflevering van Ter Steege Bouw Vastgoed de Podcast staat online! In deze aflevering praten Rick Kalksma van Amvest en Andries Tolman van Ter Steege over verantwoordelijk investeren voor de lange termijn, werken naar een oplossing en het opbouwen van relaties. Je luistert de podcastaflevering via Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en Soundcloud.

Ga naar Spotify

Luister via Soundcloud

Bekijk via Google Podcast

Ga naar Apple Podcast

Duurzaam renoveren

John Olde Olthof (Reggewoon), Arjan van ’t Hul en Bert Hallink (Ter Steege Bouw Vastgoed) gaan in deze podcastaflevering met elkaar in gesprek over het duurzaam renoveren van corporatiewoningen. Hoe krijg je 0 op de meter voor elkaar bij oudere woningen? En welke kansen liggen er op het gebied van energietransitie, circulariteit en innovatie?

Luister de podcast hier:

Spotify

Soundcloud

Apple Podcast

Google Podcast

SPECIAL – Vooruitblik

In deze special van Ter Steege Bouw Vastgoed de Podcast bespreken Hans ter Steege, Coen van Rooyen van WoningBouwersNL en Joep Rats van Koninklijke Bouwend Nederland de gevolgen van de coronacrisis, de woningbouwopgave en de energietransitie. We kijken terug en blikken vooruit op de komende 5 jaar. Benieuwd? Je luistert de podcast via jouw podcastapp:

Spotify

Apple Podcast

Soundcloud

Google Podcast

 

Vragen over de podcast? Of wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Naar de contactpagina