Pannenbier bij project de Brouwerij Hengelo

Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg bouwt gestaag verder in Hengelo aan project de Brouwerij fase I. Vorige week was er pannenbier bij blok 2, het sluitstuk van de 6 blokken. Een leuke waardering van de toekomstige bewoners. De eerste woningen zijn inmiddels voorzien van tegelwerk in de sanitaire ruimten en wat wordt het mooi!

Project de Brouwerij ligt op steenworp afstand van het centrum van Hengelo en nabij het fraaie Watertorenpark. Op de locatie werd een eeuw lang bier gebrouwen. Dit is nog terug te zien aan het karakteristieke silogebouw dat is overgebleven. Binnen het project zelf is veel aandacht voor water en groen. De slingerende Veldbeek heeft met een kleine aanpassing een mooie plek gekregen in de wijk.

Het totale project bestaat uit 95 woningen verdeeld over 3 fases. In de eerste fase worden 34 stadswoningen gebouwd. Deze woningen hebben elk een eigen karakter en stoere industriële uitstraling. De architectuur is een knipoog naar het rijke verleden van het Brouwerij terrein. Het silogebouw zal blijven staan als tastbare herinnering en krijgt ook een mooie nieuwe invulling met horeca en appartementen.