De voormalige koepelgevangenis in Arnhem heropent in het najaar van 2021. Het iconische gebouw aan de Wilhelminastraat is dan getransformeerd van gesloten ‘opbergplaats’ tot openbare pleisterplaats met een hotel, short stay, escaperooms, vergaderfaciliteiten, restaurant en eromheen circa 65 gloednieuwe woningen.  Het project gaat waarschijnlijk in het najaar van 2023 in verkoop. Hou de projectwebsite in de gaten. 

Direct meer weten over het project?

Bezoek de projectwebsite

aantal woningen

circa 65 woningen

Het terrein van de koepelgevangenis is gelegen in de wijk Lombok. De wijk ligt in het zuidwestelijke deel van de gemeente Arnhem, ingeklemd tussen het spoor aan de noordzijde en de Utrechtseweg aan de zuidzijde.

Toen de koepelgevangenis werd gebouwd was dit westelijk deel van Arnhem, op enkele villa’s na, nog grotendeels onbebouwd.  In de loop van de twintigste eeuw ontwikkelde zich de woonwijk Lombok en kwam aan de oost- en de zuidzijde van het complex bebouwing. Deze huizen, overwegend arbeiders- en middenstandswoningen, zijn met de voorgevels gericht op het gevangenisterrein.

Ontwikkeling & realisatie Ter Steege Gebiedsontwikkeling

Meer weten?

Neem contact op