De voormalige koepelgevangenis in Arnhem wordt getransformeerd naar een open stedelijk gebied. De monumentale gebouwen worden behouden en krijgen een nieuwe invulling in de vorm van een hotel, restaurant en ruimte voor bijeenkomsten en ontspanning. Op het omliggende terrein wordt ruimte gemaakt voor de bouw van 32 woningen rondom een groene openbare tuin. Buiten de muren -aan de Wilhelminastraat- worden 16 huurappartementen gebouwd in de sociale sector. De verkoop van de woningen start naar verwachting in de tweede helft van 2024, hou de projectwebsite in de gaten voor meer informatie. 

Direct meer weten over het project?

Bezoek de projectwebsite

aantal woningen

circa 50 woningen

Het terrein van de koepelgevangenis is gelegen in de wijk Lombok. De wijk ligt in het zuidwestelijke deel van de gemeente Arnhem, ingeklemd tussen het spoor aan de noordzijde en de Utrechtseweg aan de zuidzijde.

Toen de koepelgevangenis werd gebouwd was dit westelijk deel van Arnhem, op enkele villa’s na, nog grotendeels onbebouwd.  In de loop van de twintigste eeuw ontwikkelde zich de woonwijk Lombok en kwam aan de oost- en de zuidzijde van het complex bebouwing. Deze huizen, overwegend arbeiders- en middenstandswoningen, zijn met de voorgevels gericht op het gevangenisterrein.

Ontwikkeling & realisatie Ter Steege Gebiedsontwikkeling

Meer weten?

Neem contact op