Nieuwe woonwijk Kayersmolen-Noord stap dichterbij

Apeldoorn is een groeiende stad en de verwachting is dat de gemeente in de toekomst zeker 180.000 inwoners telt. Dat betekent dat er nieuwe woningen nodig zijn. Eén van de gebieden waar de gemeente nieuwe woningen wil bouwen, is Kayersmolen-Noord. “Nu we met de ontwikkelaars de handtekeningen hebben gezet is de komst van deze nieuwe woonwijk een stap dichterbij,” aldus wethouder Peter Messerschmidt. “Ik ben blij dat er straks voor veel mensen een huis beschikbaar komt.”

Kayersmolen-Noord is het gebied tussen de Laan van de Mensenrechten, het Kanaal, de Mezenweg en de Kayersdijk. In de nieuwe woonwijk komt een mix van ongeveer 470 woningen verdeeld over circa 16 gebouwen van verschillende omvang. Ook komen er een aantal huizen met tuin. De woningen hebben verschillende prijsklassen en zijn voor een mix van jong en oud. Parkeren wordt opgelost in parkeergebouwen, zodat er meer ruimte overblijft voor groen en bewoners lekker kunnen zitten, sporten en spelen.

De eerste appartementen komen in de oude school op het terrein. De verwachting is dat deze eind 2024 gebouwd worden. Uitvoering is in handen van Ter Steege Bouw Vastgoed in samenwerking met Explorius Vastgoedontwikkeling en Martin van der Laan. Samen met de corporaties Ons Huis en De Woonmensen gaan we aan de slag.