Leren van de praktijk – studenten op bezoek bij de Brouwerij in Hengelo

Waar leer je meer dan in de praktijk? Daarom ontvingen Timmerhuis Weg- en Waterbouw en Ter Steege Bouw Vastgoed samen 80 eerstejaars studenten van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek van ROC Twente. De studenten namen een kijkje op de Brouwerij: een goed voorbeeld over hoe je een oud industrieterrein transformeert naar een mooie woonwijk.

Met een gevulde maag dankzij de snackwagen, gingen de studenten in groepjes uiteen. Verschillende medewerkers van Timmerhuis en Ter Steege vertelden de studenten meer over hun vak: van luchtdicht bouwen tot ondergrondse waterberging en van 3D-modelleren tot het bouwen van een brug.

Ter Steege zoekt regelmatig de verbinding op met het onderwijs. Ronald van Ommen, gebiedsontwikkelaar bij Ter Steege, vertelt: “Door studenten tijdens hun studie al kennis te laten maken met de diverse beroepen die mogelijk zijn in onze branche, helpen wij hen om bewuste keuzes te maken in hun stages en studierichting. Belangrijk én leuk, want er is zo veel mogelijk in de bouwbranche.”

Deze samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is een mooi voorbeeld van hoe B-oost zorgt voor verbinding tussen onderwijs en het werkveld. B-oost legt de verbinding tussen het onderwijs en het werkveld in de bouw in Oost Nederland. B-oost heeft als doel om te laten zien wat mogelijk is, te verbinden en te helpen bij ontwikkeling.

Meer weten over B-oost? Kijk eens op: https://b-oost.nl/