Koningin Maxima bezoekt ons Indië-terrein

Foto’s gemaakt door Lenneke Lingmont

Koningin Máxima kwam woensdag 19 juni naar Indië in Almelo voor de lancering van het initiatief Schuldenlab Almelo. Schuldenlab helpt kwetsbare groepen om van hun schulden af te komen en weer grip te krijgen op hun financiële situatie. Koningin Máxima houdt zich al jaren bezig met het bespreekbaar maken en structureel oplossen van schuldenproblematiek.

Het Stadslab @ Indië aan de Kalverstraat was de ontmoetingsplek. In de aanwezigheid van de koningin werd het initiatief gelanceerd. Vervolgens sprak de koningin met deelnemende partners van en ervaringsdeskundigen.

Dat de koningin uitgenodigd werd op Indië, was een bewuste keuze van Gemeente Almelo. Waar eerder de textielfabriek veel werkgelegenheid bood, zorgde het sluiten van de fabriek voor een toenemende schuldenproblematiek in Almelo. Ondertussen is deze industriële locatie een hippe woonwijk geworden en staat de wijk symbool voor een nieuwe start na een tijd van verval.

Het Indië-terrein, waar wij volop aan het ontwikkelen en bouwen zijn, heeft vaker grote evenementen gehost. Denk aan de musicals “Het Verzet Kraakt” en “Van Katoen en Nu” en de recente perspresentatie van het nieuwe college van gedeputeerde staten van Overijssel. Een koninklijk bezoek is wel echt de overtreffende trap. Heel bijzonder om als gebiedseigenaar deze locatie beschikbaar te hebben voor koninklijk bezoek.