Kijkdag huurders Johannes Aupingkwartier

Midden februari organiseerden Ter Steege Bouw Vastgoed en woonbedrijf ieder1 een inmeetmoment voor de nieuwbouwwoningen. De aanstaande huurders waren in de gelegenheid om alvast in hun nieuwe woning te kijken op het Johannes Aupingkwartier.

Het evenement
Tijdens het evenement vertelde Merein Somsen, projectmanager van woonbedrijf ieder1, goed nieuws aan de huurders. Ze hoeven nog maar een paar weken te wachten op de sleutels van hun nieuwe woning. Op 6 april is het zover! Merein gaf een aantal praktische tips en gaf daarna het woord aan Andries Tolman, commercieel directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Andries nam de huurders mee in het verhaal achter de wijk Johannes Aupingkwartier, en met name over de verwijzingen naar de oude Aupingfabriek. De verwijzingen zijn te vinden in de straatnamen, architectuur, plaatsing van de woningen, stelconplaten die worden gebruikt als parkeerplaatsen en erfafscheidingen waar je een bed spiraal in kan zien. Zo houden we de geschiedenis van deze bijzondere locatie levend.

Natuurlijk kregen de huurders de mogelijkheid om een kijkje in hun nieuwe woning te nemen. Zo konden ze alvast een aantal dingen inmeten, zodat ze alvast een beeld hebben van de ruimte. Dit gebeurde onder het genot van een drankje en frietjes. Kortom een geslaagd evenement!

Johannes Aupingkwartier Deventer
Johannes Aupingkwartier ligt aan de Laan van Borgele, op ongeveer 10 minuten van het centrum van Deventer. De nieuwbouwwijk bestaat uit 121 grondgebonden woningen, waarvan 10 sociale huurwoningen en 36 zorgappartementen. De woningen in de buitenrand van de wijk zijn stoer en robuust, refererend aan de oude fabriekshallen van Auping. De woningen in het groene, autovrije binnengebied zijn ‘zachter’ en kijken uit op een wadi en een natuurspeeltuin.