Bouwen en renoveren van woningen levert fijne woonplekken op. Maar de impact op het milieu is nog altijd groot. Bij Ter Steege proberen we de impact zo veel mogelijk te beperken. Zo bouwen we steeds vaker circulair, reduceren en scheiden we afval en rijden we zo veel mogelijk elektrisch. Om een extra stap te maken, zijn we in 2020 een samenwerking met Staatsbosbeheer en Buitenfonds gestart. Voor elke woning die wij bouwen of renoveren, planten we twee bomen. Deze bomen halen CO2 uit de lucht en zetten de CO2 om in zuurstof. En zo helpen we samen aan een duurzame leefomgeving voor mens en dier.

Bomen in 2022

In 2022 hebben we 2333 bomen geplant op verschillende plekken in Nederland. In een bos bij Kootwijk zijn 1333 bomen plant. De andere 1000 bomen staan in het Chaamse bos. Staatsbosbeheer plantte daar Zomereik, Gewone Esdoorn, Lijsterbes en Zoete Kers.

Boomplantdag 2021

Op 1 april 2021 hebben we ruim 2.000 bomen geplant – het resultaat van zo’n 1.000 nieuwbouw- en gerenoveerde woningen in 2020.

De bomen zijn geplant op een stuk grond vlak naast Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel. Op dit stukje grond staan eiken, linden en beukenhagen. Het overgrote gedeelte plantte Staatsbosbeheer in, maar natuurlijk hielpen wij ook een handje.

Speciaal voor de gelegenheid hebben we Paulien van den Berg van woningcorporatie deltaWonen uitgenodigd om met ons een aantal bomen te planten. Ook Henriët Leenen van Buitenfonds, Hans ter Steege en Tom Klokkenburg zetten een aantal bomen in de grond.

De bomen die nu de grond in gaan, zijn nog klein en kwetsbaar. Over een aantal jaar zijn deze bomen volgroeid. Deze bomen blijven hier staan voor de lange termijn. Hoe gaaf is het, dat we over een aantal jaar hier ‘ons eigen’ stukje bos hebben?