Feestelijke start voor de nieuwbouw aan de Zuidergracht te Assen

Op 26 juni is het startsein voor de ontwikkeling van 29 nieuwe woningen aan Zuidergracht gegeven. Wethouder Albert Smit en Hans ter Steege onthulden het bouwbord op locatie. Een feestelijk moment, want hiermee is de ontwikkeling van het laatste stuk van Kloosterveste van start gegaan.

In juli 2022 startte de gemeente Assen de verkoopprocedure voor het laatste stuk grond aan de Zuidergracht. Na een selectiefase mochten drie partijen een plan indienen. De gemeente heeft de drie plannen beoordeeld. Het winnende ontwerp van Ter Steege Bouw Vastgoed. “De gemeente is erg blij met het winnende plan, het draagt bij aan het realiseren van onze ambitie om duurzame en betaalbare woningen te bouwen in onze stad” Aldus wethouder Albert Smit.

Energiezuinige woningen
Het plan van Ter Steege bestaat uit  10 appartementen, 8 beneden-bovenwoningen, 8 stadswoningen en 3 herenhuizen. In het plan is nagedacht over duurzaamheid. Toekomstige bewoners hebben straks geen energierekening meer en de gevels krijgen nestkasten voor vogels. Ook wordt gebruik gemaakt van biobased bouwmaterialen, zoals hout en vlasisolatie.

Planning
Ter Steege gaat vanaf nu vol op aan de slag met het uitwerken van de plannen.  De eerste stap hierin was de informatiemarkt voor de buurt. Deze vond aansluitend aan de feestelijke handeling plaat. “Fijn dat we al direct zoveel omwonenden hebben gesproken, hun inbreng nemen we mee in de uitwerking van het ontwerp”. Aldus Gijs Klunder van Ter Steege. Al met al is Ter Steege ongeveer een jaar bezig met de planvorming.

Meer informatie kunt u vanaf nu vinden op www.zuidergracht-assen.nl . U kunt zich nu inschrijven voor de nieuwsbrief.

Bronvermelding foto’s: Jantina Fotografie