Feestelijke start van de bouw op de Marshoogte

Afgelopen dinsdag 19 september is samen met de kopers, de Gemeente Hardenberg, architect Palazzo uit Holten en Ter Steege Bouw Vastgoed de start van de bouw gevierd. De werkzaamheden zijn in volle gang op de locatie.

Het project betreft de tweede en laatste fase van Ter Steege op de Marshoogte. De eerste fase bestond uit 12 koopwoningen. De huidige fase bestaat uit 20 koopwoningen. Na meer dan 23 jaar bouwen in de Marslanden betekent dit voorlopig de laatste fase voor Ter Steege.

Bouwen voor de starter

In het bijzonder is er aandacht voor de 5 starterswoningen in het project. Gezamenlijk met de gemeente is ingezet om 5 rijwoningen te ontwikkelen voor de lokale starter in Hardenberg. Een doelgroep welke het op dit moment lastig heeft op de woningmarkt. Door het toepassen van andere materialen, smallere beukmaat en slimme oplossingen is dit gelukt.

Feestelijke start

Tijd voor een officiële starthandeling. Gezamenlijk met de kopers was Wethouder Breukelman aandachtig toeschouwer van het leggen van de symbolische eerste vloerplaat. Na de starthandeling was er tijd voor de nieuwe buurtbewoners om elkaar te leren kennen onder het genot van een drankje en wat lekkers. Op naar een voortvarende bouw.