Feest op het Brouwerij terrein in Hengelo

Afgelopen donderdag 16 juni is samen met de kopers de start van de bouw gevierd. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang op de locatie welke al jaren lang braak lag en bekend is vanwege zijn rijke historie. Ter Steege Bouw Vastgoed organiseerde een feestelijke starthandeling om dit bijzondere moment met elkaar te vieren.

Project de Brouwerij ligt op steenworp afstand van het centrum van Hengelo en nabij het fraaie Watertorenpark. Op de locatie werd een eeuw lang bier gebrouwen, dit is nog terug te zien aan het karakteristieke silogebouw dat is overgebleven. Binnen het project zelf is veel aandacht voor water en groen. De slingerende Veldbeek heeft met een kleine aanpassing een mooie plek gekregen in de wijk.

Het totale project bestaat uit 95 woningen verdeeld over 3 fases. In de eerste fase worden 34 stadswoningen gebouwd welke allemaal verkocht zijn. Deze woningen hebben elk een eigen karakter en stoere industriële uitstraling. De architectuur is een knipoog naar het rijke verleden van het Brouwerij terrein. Het silogebouw zal blijven staan als tastbare herinnering en krijgt ook een mooie nieuwe invulling met horeca en appartementen.

De start van zo’n bijzonder project kan niet onopgemerkt voorbij gaan. In de afgelopen maanden is het terrein klaar gemaakt om bebouwd te kunnen worden. Inmiddels zijn de funderingswerkzaamheden in volle gang. Tijd voor een officiële starthandeling. Het feestelijke moment werd gevierd met de gemeente Hengelo, overige betrokken partijen maar vooral met de toekomstige bewoners. Zij kregen de kans om hun namen of een mooie boodschap te vereeuwigen in de fundering van de woningen. Uiteindelijk was het de eer aan wethouder Gerrits om de funderingsbalk op de juiste plek te leggen. Hij vertelde ’Dit is een prachtig moment voor de stad en de toekomstige bewoners. Ik ben enorm trots op deze mijlpaal. De locatie waar zij straks komen te wonen heeft alle voorzieningen in de buurt. Binnen enkele minuten sta je al in ons steeds mooier wordende centrum, Hart van Zuid ligt om de hoek en het Watertorenpark is uitermate geschikt voor een heerlijke wandeling. Een echte aanvulling voor de stad’.

Fase 2 is inmiddels in verkoop en grotendeels verkocht. Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar. Voor meer informatie en verkoop van beschikbare woningen, kunnen geïnteresseerden zich melden bij Nieuw Wonen Twente of BLIK makelaars in Hengelo.