Bouwteamovereenkomst CPO-Veenendaal getekend!

Op 2 maart jl. hebben Arjan van ’t Hul en het bestuur van de CPO-vereniging Veenendaal Oost een bouwteamovereenkomst ondertekend. De vereniging heeft Ter Steege daarmee opdracht gegeven voor de bouw van 14 woningen in Veenendaal, Wooneiland F in de uitbreidingswijk De Veenderij.

CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) betekent dat een groep particulieren gezamenlijk optreedt als opdrachtgever voor de bouw van een aantal woningen. Zij richten een vereniging op die de grond aankoopt en optreedt als opdrachtgever voor het ontwerp en de bouw van hun toekomstige woningen.

Na een voorselectie zijn wij als bouwteampartner geselecteerd, waarna we Palazzo uit Holten hebben gevraagd het ontwerp van de woningen te maken op basis van ons Leef!wel wonen-concept.

De vereniging gaat maximaal 14 zeer energiezuinige rijwoningen bouwen met een optimale kosten-kwaliteitverhouding. De beukmaat (de breedte van de woning) varieert. De standaard diepte van de woningen is vastgesteld op 9 meter. Uitbouwen, evenals andere uitbreidingsopties, is uiteraard mogelijk.

De woningen worden aangesloten op DEVO (Duurzame Energie Veenendaal-Oost) die door warmte- en koudeopslag voor de verwarming en koeling en het warme tapwater zorgt. In combinatie met voldoende zonnepanelen kan optioneel een energieneutrale woning (EPC=O) gerealiseerd worden. De prijs van de woningen varieert vanaf ca. 194.000 euro vrij op naam (voor een tussenwoning) tot ca. 250.000 euro vrij op naam.

De vereniging heeft momenteel 12 leden en 2 aspirant-leden. Vanaf deze week zullen wij met de leden de individuele wensen bespreken, waarna het de bedoeling is dat uiterlijk half april de Koop-/Aannemingsovereenkomsten tussen de deelnemers en Ter Steege gesloten kunnen worden, waarna de omgevingsvergunning aangevraagd kan worden. Het streven is om in november te starten met de bouw van de 14 woningen.