Met onderstaand stappenplan, groene vingers en een beetje hulp van de natuur zorg je ervoor dat dit papier gaat bloeien.

Stap 1 – bevochtig het papier tot het goed nat is

Maak het groeipapier helemaal nat. Het papier is nat genoeg als het oplost, zodat de zaadjes kunnen ontkiemen. Leg het natte groeipapier in de tuin of in een potje. Je kunt het beste zaaigrond of potgrond gebruiken. Wil je het papier in de tuin planten? Doe dit dan tussen half mei en oktober. Binnen planten kan het hele jaar door.

Stap 2 – bedek je groeipapier met een dun laagje aarde

Vervolgens bedek je je groeipapier met 1 tot 1,5 cm aarde. Zorg dat er niet te veel aarde op het papier ligt. Hierdoor krijgen de zaden niet voldoende voedingsstoffen, bescherming en zonlicht.

Stap 3 – water, water en nog meer water

In het begin heeft je groeipapier elke dag water nodig. Zo blijft het papier goed nat. Dit kun je het beste doen met een spuitfles. Zo wordt het water eerlijk verdeelt.

Stap 4 – zon en warmte

Je kunt je plant het beste op een lichte en warme plek zetten, maar niet in te veel direct zonlicht. En nu is het een kwestie van afwachten! Na ongeveer een week zie je de eerste plantjes. Zodra de eerste stengels uit de grond komen, blijf je water geven. Dit hoeft nu niet meer iedere dag. Veel plezier met je nieuwe plant!

Meer weten? Ga naar de website van Growing Paper.

Naar de website